Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Neděle 7. července 2024  |  Svátek má Bohuslava
Bez reklam

Na Dubině se za 153 milionů korun opraví hala, kde mají zázemí florbalisté

Sportovní halu v ostravské části Dubina čeká po 20 letech rekonstrukce za 153 milionů korun. Stavební práce začnou na začátku června a oprava by podle plánu měla být hotová na konci příštího roku. Půjde o jeden z největších letošních investičních projektů v nejlidnatějším obvodu Ostrava-Jih, řekla mluvčí radnice Bronislava Rudinská Supíková.

"Hlavním důvodem rekonstrukce stávajícího objektu je nevhodné podloží a vady popsané ve znaleckých posudcích, v rámci kterých byl proveden specializovaný průzkum haly. Jedná se například o poruchy statiky a podlahového vytápění objektu, trhliny ve svislých a sádrokartonových konstrukcích, vlhkost v místnostech sociálního zařízení, vady hydroizolace a tepelné izolace," uvedla mluvčí.

Své domovské zázemí má v hale jeden z úspěšných florbalových klubů v Česku, ostravský 1. SC Tempish Vítkovice. Kvůli nevyhovujícímu stavu haly dosahovala v létě teplota na sportovní ploše až 35 stupňů Celsia.

"I po rekonstrukci bude hala primárně sloužit florbalové elitě města, ale stejně tak budou moci její prostory využívat i další sportovní celky a školy k nejrůznějším aktivitám podporujícím zejména mladé sportovní naděje Jihu," uvedla mluvčí.

Po modernizaci bude mít hala nové šatny i sociální zařízení, větší tréninkovou plochu i lepší povrch. "Na své si přijdou také diváci. Nově je čekají mnohem reprezentativnější prostory, působivější interiér, efektivnější osvětlení, kompletní nové rozvody, nová moderní restaurace a co ocení zejména pravidelní návštěvníci nejvíce, bude nová lepší vzduchotechnika, takže hala bude moci být i v letních měsících využívaná doslova 24 hodin denně," řekla mluvčí. Kromě opravy objektu se počítá i s vestavbou v jeho jihovýchodní části.

Florbalový klub 1. SC Tempish Vítkovice patří podle mluvčí mezi čtyři kluby, které dosud dokázaly vyhrát českou nejvyšší florbalovou soutěž. "Kromě těchto sedmi zlatých triumfů mají vítkovičtí florbalisté ve sbírce i pět stříbrných a osm bronzových medailí, vyhráli Pohár České Pojišťovny a ve dvacetileté historii české nejvyšší florbalové soutěže se vždy probojovali do play-off. Nové moderní tréninkové centrum si tedy právem zaslouží," doplnila mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ostrava-Jih

Štítky ČR, správa, stavby, sporty, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Dubině se za 153 milionů korun opraví hala, kde mají zázemí florbalisté  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.