Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Orlová chce modernizovat odborné učebny základních škol

Orlová na Karvinsku chce na začátku léta začít modernizovat odborné učebny na základních školách. Žáci budou moci při výuce využívat virtuální realitu třeba při výuce cizích jazyků či přírodních věd. Úprava učeben bude stát 33 milionů korun a městu se na ni podařilo získat dotaci.

„Ve snaze poskytnout našim studentům nejlepší možné vzdělání a připravit je na 21. století jsme se rozhodli zavést digitální technologie do výuky na našich základních školách. Virtuální realita přináší nepředstavitelné možnosti. Žáci nebudou jen pasivními pozorovateli, ale aktivními účastníky ve svém vlastním vzdělávání. Díky tomu budou moci prozkoumávat historická místa, cestovat vesmírem, zkoumat biologické procesy a mnoho dalšího, a to vše z pohodlí školní učebny," uvedl místostarosta Roman Galia (SOCDEM).

Kromě virtuální reality se žáci seznámí také s 3D tiskem. „Může být využit pro výuku v mnoha oblastech, jako je biologie, chemie, fyzika, geografie, historie, architektura, umění a design. Pomocí 3D tisku lze vytvářet realistické modely, které pomáhají studujícím vizualizovat a lépe pochopit složité koncepty a jevy," uvedla mluvčí.

Modernizace orlovských škol bude rozdělena do dvou etap. V první etapě, která se uskuteční o letošních letních prázdninách, se promění učebny v základních školách K. Dvořáčka, Mládí a Ke Studánce. Ve druhé etapě, která je připravena na příští rok, se modernizace dočkají v základních školách Školní a U Kapličky.

„Jsme přesvědčeni, že zavedení virtuální reality do výuky přinese nejen zábavu, ale je také důležitým krokem směrem k modernímu a efektivnímu vzdělávání. Bezpečnost žáků je naší prioritou, proto budeme dbát na to, aby veškerá digitální technologie byla vybavena bezpečnostními systémy a respektovala zásady ochrany osobních údajů,“ dodal Galia.

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky školy, základní, Orlová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Orlová chce modernizovat odborné učebny základních škol  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.