Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Malé dítě uteklo matce ze zahrady a samo se vydalo na projížďku večerní Ostravou. Všiml si ho řidič trolejbusu

Řidič trolejbusu v Ostravě Heřmanicích nalezl malé dítě, které se samo vydalo na projížďku večerní Ostravou. Obratem přivolal strážníky, kteří na zastávku trolejbusu Důl Heřmanice dorazili po osmé hodině večerní. Ve spolupráci s policií se jim podařilo zkontaktovat vystrašenou matku, která si malého dobrodruha vyzvedla.

Řidič trolejbusu předal do rukou ostravských strážníků malé dítě, které se vydalo na projížďku večerní Ostravou. „Strážníci s dítětem setrvali na místě do chvíle příjezdu hlídky policie. Ta přijela i s vystrašenou maminkou," popsal situaci mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Jak se později ukázalo, dítě využilo chvilkové nepozornosti své matky a samo si otevřelo branku. Na koloběžce pak odjelo k zastávce, odkud dále pokračovalo trolejbusem. Matka takřka okamžitě kontaktovala policii. „Netrvalo ani půl hodiny a dítě bylo v naprostém pořádku a bez zranění zpět v jejím náručí," doplnil Machů. 

Policisté připomínají, že je důležité, aby dítě znalo své jméno včetně příjmení. Zná-li také adresu svého bydliště, je situace o to snazší.

„Ze zkušeností svých kolegů čerpají také strážníci úseku prevence, kteří, mimo jiné své aktivity, navštěvují děti v mateřských a základních školách na území statutárního města Ostravy. Pro děti předškolního věku mají připravený preventivní program s názvem Bezpečně pro předškoláky. Interaktivní a hravou formou s dětmi rozebírají, jak by se měly chovat v případě, že by se ztratily. Zmiňují při tom různé okolnosti, za jakých k takové situaci nejčastěji dochází," uvedl mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením MPO

Štítky Ostrava, zahrada, policie, dítě, koloběžka, trolejbus, ztracené dítě

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Malé dítě uteklo matce ze zahrady a samo se vydalo na projížďku večerní Ostravou. Všiml si ho řidič trolejbusu  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.