Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Červencové loupeže v Ostravě skončily těžkými zraněními obětí. Násilníkům hrozí až dvanáct let za mřížemi

V průběhu července došlo v Ostravě ke dvěma loupežím, které na sobě nijak nezávisely. K přepadením došlo v různých koutech města, jeden z případů se navíc ke kriminalistům dostal až se čtrnáctidenním zpožděním. V obou situacích byly těžce zraněny oběti.

Až dvanáct let za mřížemi

Ostravští kriminalisté zahájili trestní stíhání tří mužů, které obvinili ze zvlášť závažných zločinů loupeže a přečinů výtržnictví. Jeden z červencových případů byl oznámen až po 14 dnech, což výrazně ztížilo odhalení útočníků a zjištění všech okolností.

„Kriminalisté však díky osobní místní znalosti a městskému kamerovému systému zjistili poznatky k možným podezřelým, které následně ustanovili," uvedla policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Všichni lupiči jsou momentálně ve vazbě, v případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 12 let. 

Napadli známého a probrali mu batoh

Dva muži ve věku 34 a 42 let měli v první polovině měsíce po slovním konfliktu opakovaně fyzicky napadnout svého známého. Následně mu měli sebrat věci, které měl v batohu. Kopy a údery do oblasti hlavy a hrudníku mu způsobili těžká zranění.

„Poškozený následně zkolaboval a pomoc mu přivolala kolemjdoucí. Byl ve velmi vážném, život ohrožujícím stavu převezen do nemocnice. Oba obvinění byli v minulosti odsouzeni za násilné trestné činy," doplnila Jiroušková.

Krabička cigaret, zapalovač a stokoruna

Druhá loupěž se udála ke konci července v Ostravě – Hulvákách. Dvacetiletý muž měl oslovit jednačtyřicetiletého poškozeného s požadavkem o cigaretu. „Po odmítnutí jej opakovaně napadl údery vedenými převážně na hlavu a hrudník. Poškozený upadl na zem, kde měl útok pokračovat. Poté ho měl obviněný prohledat, odcizit mu cigarety, zapalovač a 100 korun," uvedla mluvčí k druhému případu.

Starší muž utrpěl těžká zranění a byl převezen do nemocnice. Útočník už v minulosti za obdobnou trestnou činnost odsouzen byl, skutku se měl dopustit pouhých šest měsíců po propuštění z posledního výkonu trestu. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Ostrava, loupež, zranění, oběť, násilí, napadení, policisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Ševčík

Evidentně ho to nápravné zařízení nenapravilo. Kde je asi chyba?

Sobota, 10. srpna 2024, 13:06Odpovědět

Červencové loupeže v Ostravě skončily těžkými zraněními obětí. Násilníkům hrozí až dvanáct let za mřížemi  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.