Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Pro pečivo si nešli. Dvojice z Ostravy chtěla vykrást pekárenský stánek, byla ale lapena přímo při činu

První srpnový víkend spadla pomyslná klec na povedenou dvojici, která se chtěla obohatit na cizí účet a vloupala se do stánku pekařství v podchodu na Frýdlantských mostech v Moravské Ostravě. Jak se obratem ukázalo, pro pečivo si ale muž se ženou nešli.

Podezřelé dvojice si v pátek 2. srpna krátce před půlnocí všiml strážník obsluhující kamery v podchodu na Frýdlantských mostech. 

„Svou pozornost více než na sebe zaměřovali na uzavřený dřevěný stánek pekařství a jeho okolí. Jakmile v podchodu zůstali sami, muž šel na věc. Pomocí páčidla odstranil ze dveří dva visací zámky a rovněž rozlomil zámek vstupních dveří," popsal mluvčí ostravských strážníků Jindřich Machů.

Devětatřicetiletá žena v mezičase bedlivě střežila okolí. Jakmile se o pár let mladšímu muži podařilo dostat dovnitř stánku, vydala se rovnou za ním. Dvojice však netušila, že je po celou dobu sleduje strážník obsluhující kamery. „Ten na místo ihned vyslal nejblíže situovanou hlídku, která povedený pár zlodějíčků zadržela přímo uvnitř stánku," doplnil Machů.

Motivací pro vloupání nebyla chuť na rohlík, chleba ani sladké pečivo. Třiatřicetiletý muž navíc nebyl policistům neznámý, již dříve byl za krádeže trestán. Případ si proto převzali republikoví policisté. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Ostrava, pečivo, krádež, pekařství, vloupání, kamery

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro pečivo si nešli. Dvojice z Ostravy chtěla vykrást pekárenský stánek, byla ale lapena přímo při činu  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.