Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Hlídka strážníků rozmluvila mladé ženě záměr skočit z mostu

Zásah, který vedl k záchraně života, mají za sebou strážníci z Ostravy, kteří minulý týden rozmluvili mladé ženě záměr skočit ze Svinovských mostů do kolejiště. Vše se začalo odvíjet minulou středu hodinu po půlnoci.

„Strážník obsluhující kamerový systém si na zastávce MHD Svinovské mosty ve směru jízdy do centra všiml podivného chování mladé ženy,“ shrnul mluvčí strážníků Jindřich Machů.

Jednadvacetiletá žena popocházela po nástupišti neustále sem a tam, až nakonec došla k mostu přes železniční koridor. Nejprve se podívala z mostu dolů a po chvilce se rozhodla přelézt zábradlí. Stát pak zůstala na druhé straně zády k zábradlí a zároveň se jej přidržovala rukama.

„Ještě, než se dívka rozhodla přelézt zábradlí, strážník obsluhující kamery na místo ihned vyslal nejblíže situovanou hlídku. Ta byla na místě během chvilky a mladou ženu nalezla již stojící za zábradlím,“ dodal Machů.

Strážník se svou kolegyní se pokusil s mladou ženou navázat rozhovor. „Po nějaké chvíli se jim to skutečně podařilo, kdy jim mladá žena nejprve sdělila své jméno. Oba strážníci poté získali empatickým přístupem důvěru mladé ženy natolik, že se rozhodla za jejich pomoci přelézt zábradlí zpátky do bezpečí. Poté, co se mladá žena dostala do bezpečí, přivolala hlídka na místo zdravotníky. Ti si mladou ženu převzali do péče. Celým případ si poté převzali kolegové z policie České republiky,“ uzavřel mluvčí strážníků.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Ostrava

Štítky městská policie, Ostrava, zásah

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Dráček

Jsem rád, že máme tak schopné strážníky, kteří zabránili tragédii. Nesnáším narcisy, kteří mají potřebu zablokovat železniční koridor jen pro to, aby se o nich chvíli mluvilo. Kousek po proudu Odry je jez, kde by na to měla klid a nikdo by ji neotravoval. Co jeden neudělá pro pozornost, nad tím mi zůstává rozum stát.

Čtvrtek, 29. srpna 2024, 07:28Odpovědět

Hlídka strážníků rozmluvila mladé ženě záměr skočit z mostu  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.