Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Policisté si posvítili na neplatiče pokut. Řidič přetíženého kamionu dlužil 100 tisíc korun

Policisté z oddělení silničního dohledu kontrolovali tento týden v katastru Bravantic kamion převádějící dřevo. Databáze neuhrazených pokut jim ukázala, že jednačtyřicetiletý řidič má nedoplatek na pokutách přes 100 tisíc korun. A jelikož odmítl zaplatit i nyní, policisté mu odebrali registrační značky.

Stotisícovou pokutu řidič vyfasoval za odmítnutí podrobit se kontrolnímu vážení a dva tisíce korun za dopravní přestupek. „Na místě nedoplatek neuhradil, proto ho policisté vyzvali k sejmutí registračních značek. Řidič tak učinil a předal je policistům. Kamion naložený dřevem již z místa neodjel i proto, že policisté nízkorychlostním kontrolním vážením zjistili překročení povolené hmotnosti soupravy o téměř 9 tun,“ shrnula mluvčí policie Soňa Štětínská. Policisté za přetížení uložili kauci ve výši 50 tisíc korun a řidiči blokovou pokutu 15 tisíc korun.

Není to jediný takový případ z posledních dní. „Nedoplatek řešili policisté, tentokrát z dálničního oddělení Frýdek-Místek, také s řidičem nákladního vozidla převážející dřevo po D48. V databázi policisté zjistili, že řidič má vedený nedoplatek přesahující 60 tisíc korun za pět pokut v letech 2020 až 2022. V tomto případě řidič nedoplatek v plné výši na místě v hotovosti uhradil a mohl pokračovat v jízdě,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky dřevo, Frýdek-Místek, Bravantice, policie, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté si posvítili na neplatiče pokut. Řidič přetíženého kamionu dlužil 100 tisíc korun  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.