Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Dva chlapci z Havířova napadli a okradli seniorku. Policisté je měli dřív, než stačili přepočítat lup

Dva mladíci z Havířova přepadli seniorku a násilím jí vytrhli tašku. Policisté je vypátrali dřív, než přepočítali svůj lup. Obratem se ukázalo, že mladistvý a nezletilý mají na svědomí ještě jednu loupež. O několik dní dříve fyzicky napadli muže, z příruční tašky mu sebrali peněženku s hotovostí, kartou i doklady a také mobilní telefon.

V pátek 27. září se seniorka vydala na nákup. Na ulici k ní měli přistoupit dva mladíci a snažit se jí z ruky vytrhnout tašku s osobními věcmi. Žena se jí však nechtěla vzdát. Při přetahování se u tašky utrhlo ucho a seniorka upadla na zem. Mladíci tašku sebrali a uteklo pryč. 

Havířovští kriminalisté do půl hodiny nedaleko místa činu objevili dva chlapce odpovídající popisu. „Nacházeli se u jednoho z bytových domů a v době příjezdu policistů si měli přepočítávat peníze z lupu. Jednalo se o mladistvého a nezletilého hocha. Později strážci zákona nalezli i odhozenou tašku s odcizenými věcmi," popsala policejní mluvčí Kateřina Kubzová.

Kamerové záznamy odhalily, že mladíci mají na svědomí i jinou loupež, ke které došlo jen o dva dny dříve. „Poškozeným byl muž, kterého měli mladíci nejprve fyzicky napadnout a poté mu z příruční tašky odcizit peněženku s finanční hotovostí, platební kartou, doklady a také mobilní telefon," doplnila mluvčí.

Oba chlapci skončili na policejní služebně. Kriminalisté staršího z nich obvinili ze spáchání loupeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Státní zástupce požádal o jeho vzetí do vazby, soudce však žádost nepřijal. Vzhledem k věku mu v případě odsouzení hrozí poloviční trest, tedy až pět let odnětí svobody. Mladší nezletilý chlapec není trestně odpovědný, soud mu může uložit výchovné opatření.
 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Moravskoslezský kraj, Karvinsko, Havířov, loupež, seniorka, krimi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dva chlapci z Havířova napadli a okradli seniorku. Policisté je měli dřív, než stačili přepočítat lup  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.