Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Přes pět milionů cigaret bez platné tabákové nálepky. Kriminalisté objasnili rozsáhlý případ

Kriminalisté z Moravskoslezského kraje objasnili rozsáhlý případ distribuce padělků cigaret, kdy přišel stát o zhruba 20 milionů korun. Podílet se na tom měla pětice mužů, kteří nelegální cigarety obstarávali, skladovali a následně distribuovali. Podle policie se mělo jednat až o pět milionů cigaret.

„Trestnou činnost měli páchat na území Moravskoslezského kraje v průběhu minulého roku do současné doby buď samostatně, nebo společně. Dva muži měli neoznačené cigarety různých značek a v různém množství, zpravidla v řádu několika desítek tisíc kusů, opatřovat a předávat je k uskladnění na předem vytipovaná a domluvená místa v okrese Frýdek-Místek svým komplicům. Měli tak mít připravenou cestu směřující ke konečným zákazníkům, kteří měli za kuřivo platit výrazně nižší cenu,“ shrnula mluvčí policie Soňa Štětínská.

Past sklapla koncem září, kdy muži skončili v rukou policistů. V jeden moment na několika místech současně je policisté zadrželi. Vrchní komisař obvinil pětici mužů ve věku od 60 do 63 let, zejména z Frýdecko-Místecka z krácení daně, poplatku a podobné povinné platby a přečinu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. „Třem obviněným hrozí v případě uznání viny trest od 2 do 8 let, zbývající dva jsou ohroženi trestní sazbou ve výši 5 až 10 let. Až na jednoho rozhodl soud o trestním stíhání obviněných vazebně,“ dodala mluvčí.

Při domovních prohlídkách policisté zajistili krom jiného přes 150 tisíc kusů cigaret. Jako náhradní hodnotu zajistili i více než milion korun, investiční slitky z cenného kovu či nemovitosti. Krajští kriminalisté odboru hospodářské kriminality na případu i nadále pracují.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky cigareta, Moravskoslezský kraj, okres Frýdek-Místek, kriminalita, Frýdek-Místek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Přes pět milionů cigaret bez platné tabákové nálepky. Kriminalisté objasnili rozsáhlý případ  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.