Počasí dnes16 °C, zítra15 °C
Pondělí 28. října 2024  |  Svátek má Státní svátek
Bez reklam

Beskydský postrach má spadeno na auta turistů. Rozbíjí okna, propichuje gumy a vykrádá je

Vandal řádí především v obcích Staré Hamry, Bílá a také na začátku takzvané Moravské cesty. Auta zaparkovaná na těchto místech se stávají terčem krádeží a vandalismu. Moravskoslezští policisté v posledních týdnech evidují hned sedm takových případů.

Poškozená a vykradená auta byla podle policejní mluvčí Kateřiny Kubzové nejčastěji zaparkovaná na odstavných plochách u silnice I/56 v obcích Staré Hamry a Bílá nebo u začátku Moravské cesty.

První pětice aut padla vandalovi za oběť v neděli 20. října mezi jedenáctou a sedmnáctou hodinou. Další vozidlo poblíž autobusové zastávky Staré Hamry, rozcestí Černá si vzal do parády v pondělí. Poslední případ vloupání policisté zaznamenali ve čtvrtek v dopoledních hodinách nedaleko Samčanky.

„Ve všech případech se jednalo o vozidla turistů. Rozbitá okna, propíchnuté pneumatiky, odcizené osobní věci včetně dokladů a platebních karet, to vše má mít na svědomí dosud neznámý pachatel, po kterém policisté pátrají," popsala Kubzová.

Škoda se prozatím vyšplhala na devadesát tisíc korun. Po pachateli policisté pátrají, o pomoc prosí případné svědky. „Uvítáme jakékoliv informace o podezřelém jednání či osobě pohybující se v uvedených dnech a na daných místech, zejména poblíž silnice I/56," dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením PČR

Štítky Moravskoslezský kraj, Beskydy, zloděj, auto, krádež, turista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beskydský postrach má spadeno na auta turistů. Rozbíjí okna, propichuje gumy a vykrádá je  |  Krimi  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.