Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Ostrava v roce 2026 přivítá Mistrovství světa mužů a žen v hokejbalu

Moravskoslezská metropole bude za dva roky hostit další významnou sportovní událost. Úspěšný hokejový šampionát vystřídá Mistrovství světa mužů a žen v hokejbalu. Turnaj se uskuteční ve dnech 20. – 28. 6. 2026. Na pořádání a financování akce se bude podílet nejen město, ale také Moravskoslezský kraj a Českomoravský svaz hokejbalu. Jejich zástupci se ke spolupráci zavázali podpisem memoranda ve Vile Grossmann.

Světová účast

Světového šampionátu se v Ostravě zúčastní 16 mužských a 8 ženských týmů napříč všemi kontinenty. Vzhledem k rozsahu akce a očekávanému zájmu veřejnosti budou plně využity obě hokejové plochy Ostravar arény i její rozsáhlé zázemí, a to včetně zázemí atletické haly.

Pořadatelé předpokládají účast...
Arménie, Bermud, Finska, Francie, Haiti, Hongkongu, Indie, Itálie, Kanady, Libanonu, Portugalska, Řecka, Slovenska, Švýcarska, USA, Velké Británie a hostitelské České republiky

Město i kraj na pořádání turnaje poskytnou 4 miliony korun. Finance budou uvolněny v období let 2025 a 2026. 

Sportovní metropole

Podle ostravského primátora Jana Dohnala (ODS) svět vnímá Ostravu coby sportovní metropoli.

„Návrat hokejbalového mistrovství po devíti letech nás velmi těší. Jde o sport, který má mnoho lidí spojeno s dětstvím na hřištích a pláccích poblíž svého bydliště. Teď máme možnost představit široké veřejnosti jeho vrcholnou podobu a přiblížit hokejbal všem generacím," uvedl Dohnal.

Primátor se šampionátem spojuje také další benefity. Očekává ekonomický prospěch. zvýšenou návštěvnost nebo třeba nárůst využití ubytovacích a pohostinských kapacit.

Hokejbal v tuzemsku

Hokejbal má v České republice podle mluvčí magistrátu Gabriely Pokorné více než třicetiletou tradici. Hrají ho děti, muži i ženy. Pořadatelé odhadují, že ostravské mistrovství světa si osobně nenechá ujít až 85 000 sportovních fanoušků.

Plánovaný rozpočet šampionátu se pohybuje okolo 26 milionů korun. Podpoří ho stát, hostitelské město i kraj. Další finance poskytne mezinárodní hokejbalová federace ISBHF, marketingové plnění od partnerů MS a vlastní zdroje Českomoravského svazu hokejbalu.

Nové logo

Předseda spolku Martin Komárek odhalil také logo nadcházejícího šampionátu. „V logu je kladen důraz na jednoduchost, která by měla zobrazovat hokejbalovou symboliku a ladit s prvky celého světového šampionátu v Ostravě 2026. Hlavním rysem je silueta hokejbalisty s charakteristickým hokejbalovým balónkem oranžové barvy. Celý vizuál postaven na tahem kreslených siluetách s hokejbalovou a lokální tématikou. Záměrem loga tedy je odlišit hokejbal od ostatních hokejkových sportů a ukázat jeho jedinečnost. Vše je doplněno o datum a místo konání. Hlavními barvami jsou modrá a červená," popsal Komárek.


Mistrovství světa mužů a žen v hokejbalu 2026. Se svolením ČMSH
 


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením portálu prosportovani.cz a ČMSH

Štítky Ostrava, sport, hokejbal, mistrovství, mistrovství světa, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava v roce 2026 přivítá Mistrovství světa mužů a žen v hokejbalu  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.