Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Ostrava přivítá mezinárodní turnaj v parahokeji. O sportu vznikne také celovečerní film

Mezinárodní parahokejový turnaj IPH CUP 2024 odstartuje už v pondělí 7. října. O prvenství budou v Ostravě bojovat týmy Kanady, USA, Česka a Itálie. V rámci turnaje se také bude natáčet celovečerní film Neporazitelní. Snímek se inspiruje parahokejem, hlavním tématem jsou ale mezilidské vztahy a nezlomnost těla i ducha.

Díky rekordnímu mistrovství světa v roce 2019 je Ostrava v současnosti nejvýznamnějším parahokejovým městem světa. Čtvrtý ročník soutěže přinese pět hracích dnů a celkem deset zápasů

„Parahokej se nesmazatelně zapsal do historie a my jsme rádi, že je právě u nás parahokej doma. Láká na neskutečnou atmosféru parahokejisty, fanoušky a nabídne teď i skvělé propojení s kulturou a filmem,“ okomentoval blížící se turnaj moravskoslezský hejtman Josef Bělica (ANO).

Po celé Ostravě se pohybuje také několik desítek filmařů. V rámci turnaje vznikne také celovečerní hraný film s Ivanem Trojanem, Hynkem Čermákem, Tomášem Havlínkem nebo hvězdou světové filmové scény Tilem Schweigerem. Režírovat ho buden Dan Pánek.

„Parahokej jsem si poprvé vyzkoušel už na začátku tohoto roku a je to teda neskutečná fuška. Kluci i holky, kteří to hrajou, mají můj obdiv. Sám ale můžu říct, že trénuju poctivě a doufám, že u parahokeje zůstanu i po natáčení Neporazitelných,“ řekl představitel jedné z hlavních rolí Tomáš Havlínek.

Natáčení filmu ale turnaj nijak nenaruší. „Kluci se podílejí na natáčení, ale to nemá vliv na to, že chceme na ledě ukázat to nejlepší. Každý rok se snažíme do týmu přivést i nové hráče a je skvělé, že český parahokej je reklamou na celý náš sport,“ uvedl trenér české parahokejové reprezentace Jan Szturc.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením parahockey.cz

Štítky Ostrava, sport, hokej, parahokej, turnaj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava přivítá mezinárodní turnaj v parahokeji. O sportu vznikne také celovečerní film  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.