Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Fotbalisté Ostravy porazili doma Jablonec 1:0, rozhodl střídající Ewerton

Fotbalisté Ostravy zdolali ve 2. kole první ligy Jablonec 1:0 a po pohárovém úspěchu s arménským Urartu si připsali i první tři body do tabulky nejvyšší soutěže. Jediný gól vstřelil v 53. minutě brazilský kapitán Baníku Ewerton. Severočeši nenavázali na úvodní triumf 2:0 nad Mladou Boleslaví.

Baník, který úvodní kolo prohrála na hřišti Bohemians 1905 1:2, udělal po vítězném čtvrtečním pohárovém utkání proti Urartu (5:1) velké množství změn v základní sestavě a v první půli se to odrazilo v poněkud neuceleném výkonu.

Hosté to hned v úvodu zkusili s vysoko vysunutým napadáním a prvních pět minut měli více ze hry. Ale oběma týmům, a Ostravě především, v první půli zoufale chyběla přesnost. Domácí celou řadu akcí zkazili už první přihrávkou a výsledkem byl nezáživný fotbal bez šancí.

Kouč Ostravy Pavel Hapal zřejmě i proto v poločase hned třikrát sáhl do sestavy. Na hřiště poslal Klímu, Prekopa a hlavně oporu Ewertona a hra Ostravy šla takřka okamžitě nahoru. Optický efekt se dostavil hned, ten gólový za osm minut. Šín potáhl míč středem, uvolnil napravo Ewertona a ten zavěsil přesně pod břevno.

Baník vypadal jako pokropený živou vodou a ve druhé půli se hrálo podle jeho not. Nechybělo mnoho a mohl udeřit podruhé. Po rohovém kopu hlavičkoval v 63. minutě ligový debutant Uchenna, ale jeho pokus kdosi z Jabloneckých vykopl před brankovou čárou.

Severočechy také zvedlo střídání. Především Kanakimana pořádně oživil ofenzivu a po jeho průniku v 76. minutě zachránilo Ostravu břevno, které si ve skluzu ve snaze zastavit akci nastřelil stoper Chaluš.

Jablonec pak několik minut soupeři pořádně zatápěl, ale obětavě hrající domácí zblokovali v podstatě všechny střelecké pokusy protistrany. V 85. minutě mohl naopak definitivně zajistit body Prekop, ale jeho teč po Holzerově voleji chytil Hanuš. Ostrava pak už první ligové vítězství uhájila, aniž by ji hosté ohrozili. Jablonec venku v lize popáté po sobě nezvítězil.

Baník Ostrava - FK Jablonec 1:0 (0:0)

Branka: 53. Ewerton. Rozhodčí: Rouček - Caletka, Matoušek - Machálek (video). ŽK: Adediran, Uchenna - Polidar, Čech (asistent trenéra). Diváci: 7912.

Sestavy:
Ostrava:
Markovič - Uchenna, Chaluš, Pojezný - Rusnák (70. Buchta), Boula, Šín (90. Grygar), Rigo (46. Klíma), Holzer - Tanko (46. Prekop), Adediran (46. Ewerton). Trenér: Hapal.

Jablonec: Hanuš - Martinec (84. Nardini), Tekijaški, Cedidla - Čanturišvili, Beran, Nebyla, Polidar (74. Kanakimana) - Alégué (58. Souček), Hollý (58. Fortelný) - Schánělec (74. Velich). Trenér: Kozel.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FK Jablonec

Štítky Sport, fotbal, první, 2. kolo, Ostrava, Jablonec nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Ostravy porazili doma Jablonec 1:0, rozhodl střídající Ewerton  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.