Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Kádr do Kodaně. Fotbalisté Ostravy začnou ve středu v dánské metropoli 3. předkolo Konferenční ligy

Ostravští fotbalisté rozehrají ve středu na hřišti FC Kodaň 3. předkolo Konferenční ligy. Baník chce pokračovat v cestě pohárovou Evropou, v níž je po 14 letech. Dánský soupeř, který v minulé sezoně v kvalifikaci Ligy mistrů vyřadil pražskou Spartu, je však podle sázkových kanceláří velkým favoritem. Premiérový vzájemný zápas mezi týmy má výkop v 19:00, odveta v Ostravě je na programu příští čtvrtek.

Třetí celek uplynulé sezony dánské ligy porazil před rokem ve 3. předkole Ligy mistrů na penalty Spartu, předtím ale ve vyřazovacích dvojzápasech s českými soupeři ve všech třech případech vypadl. Kodaň zvítězila v pohárech s českými mužstvy v normální hrací době v jediném z posledních sedmi zápasů a doma jen ve dvou z osmi utkání včetně Poháru Intertoto.

Naopak Baník zvládl oba dosavadní vyřazovací pohárové dvojzápasy s dánskými celky, ve čtyřech duelech s nimi neprohrál a tři z nich vyhrál. Naposledy se Slezané utkali s dánským týmem v roce 1991.

„Kodaň máme načtenou, viděli jsme spoustu jejích zápasů. Myslím si, že bude záležet na osobní odvaze v zápase. Když podáme bezchybný výkon, můžeme být v dvojzápase úspěšní. Jedeme tam odhodlaní. Věřím tomu, že i hráči se na to těší. Někteří z nich prožijí takový zápas poprvé. Věřím, že budeme úspěšní a postoupíme," řekl trenér Ostravy Pavel Hapal v nahrávce pro média.

Celek z dánské metropole považuje za favorita. „Už jenom zkušenostmi, které Kodaň má, ať už z Ligy mistrů nebo jiných evropských soutěží," prohlásil pětapadesátiletý bývalý hráč i kouč Sparty.

Na stadion Parken by mělo dorazit okolo 2000 příznivců Baníku. „Bude tam kravál, ale věřím, že se naši fanoušci nenechají zahanbit a pomůžou nám. Budeme chtít ukázat, že tam nejsme náhodou," uvedl Hapal. Kodaň ve víkendové generálce remizovala doma s Randers 1:1, Ostrava si nechala duel s Karvinou odložit.

Oba týmy mají za sebou 2. předkolo. Kodaň vyřadila gibraltarský tým Magpies, Ostrava přešla přes arménské mužstvo Urartu. Dánský celek je v pohárových předkolech dlouhodobě úspěšný, nevypadl v nich osmkrát za sebou a neprohrál v nich 16 zápasů v řadě. Postupující se v závěrečném 4. předkole utká s vítězem duelu Kilmarnock - Tromsö, poražený v pohárech skončí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FCB Baník Ostrava

Štítky sport, fotbal, Konferenční liga, 3. předkolo, Kodaň, Ostrava, Baník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kádr do Kodaně. Fotbalisté Ostravy začnou ve středu v dánské metropoli 3. předkolo Konferenční ligy  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.