Počasí dnes17 °C, zítra16 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Karvinští fotbalisté hráli doma podruhé po sobě 0:0, Dukla venku poprvé bodovala

Karvinští fotbalisté remizovali v sedmém ligovém kole doma s pražskou Duklou 0:0. Slezané bodovali ve třetím kole v řadě, nováček soutěže Dukla zase podruhé za sebou. Oba týmy ale zároveň zvítězily v jediném z minulých pěti ligových duelů. Karviná doma v sezoně nejvyšší soutěže nevyhrála ani na čtvrtý pokus a je desátá. Pražané venku v ligovém ročníku ani ve třetím utkání neskórovali, poprvé tam však bodovali a jsou dvanáctí.

Karviná nastoupila bez potrestaného kapitána Svozila, jehož ve středu obrany nahradil uzdravený Švéd Bergqvist. Na levém kraji se poprvé v této ligové sezoně objevil v základu druhý z černohorských zadáků Ražnatovič a do sestavy se vrátil záložník Samko. U hostů nahradil v záloze Ullmana Ambler, který před týdnem ozdobil svou ligovou premiéru gólem, a do útoku se místo nové posily Řezníčka znovu postavil po odpykání trestu Matějka.

Domácí, kteří ve středeční domácí dohrávce hráli s Ostravou rovněž bez branek, se v úvodu až nečekaně snadno dostávali za soupeřovu obranu, ale jejich akcím chybělo přesnější zakončení. Blíž ke gólu tak byli v prvním poločase hosté. Ve 24. minutě po rychlém Šebrleho brejku vystřelil v dobré pozici zblízka Mešanovič, ale brankář Lapeš byl připraven.

V minulém utkání Dukla vytěžila dva góly z dlouhých autů a tuto zbraň zkusila uplatnit i tentokrát. Ve 39. minutě se po vhazování Šebrle do míče opřel z voleje, jenže tečovaná střela skončila nad brankou.

Do druhého poločasu vytáhl karvinský trenér Martin Hyský dva ofenzivní trumfy - Ezeha a Regáliho - a převaha domácích zesílila. Dukla už v prvním poločase přišla o zraněného Horu a brzy po změně stran ho do péče lékařů následoval Šebrle, který byl v prvním poločase nejaktivnějším hráčem Pražanů. Pak už se hosté zjevně soustředili jen na bránění remízy, vpředu zůstával jen osamocený Mešanovič.

Na domácím kontě rychle přibývaly střely, až jich bylo 19. Ražnatovičova hlavička i Regáliho pokus jen těsně minuly tyče a s další střelou slovenského útočníka si poradil jeho krajan v brance Dukly Hruška. A když v nastavení gólman hostů vytáhl na roh k tyči mířící Ezehovu hlavičku, zrodila se v tomto kole už třetí bezbranková remíza.

Oba soupeři se naposledy potkali před dvěma lety ve druhé lize a Karviná hladce vyhrála oba zápasy s celkovým skóre 8:0, ale tentokrát se diváci gólu ani přes jasnou převahu svého týmu nedočkali. Karviná měla v minulé sezoně ze všech mužstev nejhorší domácí bilanci a ani v novém ročníku její stadion není žádnou velkou výhodou.

MFK Karviná - Dukla Praha 0:0

Rozhodčí: Starý - Vlček, Slavíček - Berka (video). ŽK: Krčík - Šebrle, Ludvíček, Hašek, Douděra, Hruška, Zeronik. Diváci: 1983.

Sestavy:
Karviná:
Lapeš - Raspopovič, Bergqvist (63. Fleišman), Krčík, Ražnatovič (80. Mikuš) - Moses, Planka (71. Čavoš) - Memič, Botos (46. Regáli), Samko - Vecheta (46. Ezeh). Trenér: Hyský.

Dukla: Hruška - Vondrášek, Hašek, Peterka, Ludvíček - Šebrle (51. Zeronik), Hora (34. Lichý), Kozma, Ambler (79. Douděra) - Mešanovič (79. Matoušek), Matějka (79. Špatenka). Trenér: Rada.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Štítky Sport, fotbal, první, 7. kolo, Karviná, Dukla

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karvinští fotbalisté hráli doma podruhé po sobě 0:0, Dukla venku poprvé bodovala  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.