Počasí dnes18 °C, zítra16 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali 1:1 s Karvinou, Vydra opět nedal penaltu

Fotbalisté Mladé Boleslavi v 13. kole první ligy remizovali na svém hřišti 1:1 s Karvinou. Domácí poslal do vedení v nastavení první půle premiérovým gólem v nejvyšší soutěži střídající Matyáš Vojta, v 57. minutě srovnal Amar Memič. V 83. minutě neproměnil penaltu mladoboleslavský Patrik Vydra, jenž neuspěl ani ve čtvrtek v Konferenční lize při porážce 0:1 s Luganem.

Středočeši v lize nevyhráli pošesté za sebou a v tabulce jsou na 12. místě. Celkem čekají na vítězství osm soutěžních utkání. Karviná nezdolala dnešního soupeře v lize pojedenácté v řadě, v nejvyšší soutěži ale prohrála jediný z posledních osmi zápasů a je devátá.

Už ve druhé minutě se prodral středem do zakončení domácí Stránský a donutil brankáře Lapeše k prvnímu zákroku. O chvíli později neuspěl z podobné šance Mašek, jenž odnesl následný pád zraněním a nahradil ho Vojta. Střídat tak museli brzy oba trenéři, o chvíli dřív se na druhé straně zranil Moses.

Slezané se brzy dostali do zápasu, a přestože první půle nabídla otevřený fotbal s řadou nadějných situací na obou stranách, dlouho byli nebezpečnější právě hosté. Po čtvrthodině prověřil gólmana Trmala hlavou Ražnatovič. Vzápětí Lapeš vyrazil Ladrovu ránu z úhlu a po půlhodině Čavoš hlavičkou z ideální pozice přestřelil.

Trmala neprostřelil ani Memič prudkou střelou na přední tyč, a tak udeřili domácí z poslední akce úvodního dějství. Po rozehrané standardní situaci si netypicky zaběhl za obranu kapitán Suchý, jenž stříleným centrem našel před bránou Vojtu a ten jen doklepl míč do odkryté sítě. Dvacetiletý útočník se poprvé prosadil při pátém ligovém startu.

Do druhého poločasu vstoupila Karviná aktivně, hned třikrát se dostal k nadějnému zakončení střídající Ayaosi. Své pondělní 20. narozeniny ale s předstihem gólově neoslavil.

Až v 57. minutě Botos vyvezl míč středem hřiště, poslal kolmici přesně do kroku Memičovi a ten se sám před Trmalem nezmýlil. Bosenský křídelník navázal na trefu z minulého kola při výhře 4:1 nad Českými Budějovicemi a dal čtvrtý gól v ligovém ročníku, čímž už překonal svůj střelecký zápis z minulé sezony.

V závěru duelu ubylo gólových šancí, oba celky se ale tlačily za vítězstvím. V 81. minutě měli domácí velkou příležitost rozhodnout po Endlově faulu ve vápně na Kušeje. K pokutovému kopu se postavil Vydra, jenž proti Luganu neproměnil ani opakovanou penaltu, a i tentokrát brankář jeho nedůrazný pokus chytil. Host z pražské Sparty tak neuspěl z bílého bodu potřetí za sebou, před týdnem při remíze 2:2 na hřišti Bohemians 1905 proměnil.

V úplném závěru ještě vypálili nebezpečně Botos s Ladrou, oba nad bránu. Mladá Boleslav remizovala v lize popáté za sebou a s pěti nerozhodnými výsledky je remízovým "králem" soutěže.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná 1:1 (1:0)

Branky: 45.+2 Vojta - 57. Memič. Rozhodčí: Berka - Vlček, Kotalík - Szikszay (video). ŽK: Vydra (M. Boleslav). Diváci: 1490.

Sestavy:
M. Boleslav:
Trmal - Král, Suchý, Králik - Kostka, Stránský (61. Sakala), Vydra, Mareček (61. Fulnek) - Kušej, Ladra - Mašek (9. Vojta, 80. Jawo). Trenér: Brännström.

Karviná: Lapeš - Vallo (86. Singhateh), Endl, Krčík, Fleišman - Moses (5. Planka), Čavoš (61. Boháč) - Ražnatovič (46. Ayaosi), Botos, Memič (86. Vinícius) - Vecheta. Trenér: Hyský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Štítky MFK Karviná, FK Mladá Boleslav, Patrik Vydra, fotbalista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Mladé Boleslavi remizovali 1:1 s Karvinou, Vydra opět nedal penaltu  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.