Počasí dnes12 °C, zítra14 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Fotbalisté Karviné promarnili dvougólový náskok a se Zlínem doma remizovali 2:2

Fotbalisté Karviné remizovali ve 2. kole ligové nadstavbové skupiny o záchranu se Zlínem 2:2, přestože po úvodním poločase vedli o dvě branky. Nováčkovi soutěže zajistili náskok Sebastián Boháč a Lucky Ezeh, po přestávce ale snížil střídající Lukáš Bartošák. Bývalý hráč Karviné pak ve třetí minutě nastavení vyrovnal. Slezané ve třetím vzájemném utkání v ligové sezoně ztratili první body a nenavázali na 14 dní staré vítězství na hřišti "Ševců". V tabulce mají oba celky stále stejně bodů, Zlín zůstal tři kola před koncem na posledním místě, které jako jediné znamená přímý sestup.

Karviná bodovala v pátém z posledních šesti zápasů v nejvyšší soutěži a v dalším kole ji čekají pražští Bohemians 1905. Zlín nevyhrál pět kol po sobě, tuto bilanci bude chtít zlomit ve čtvrtečním 3. kole nadstavby, v němž bude hostit České Budějovice.

V úvodu klíčového záchranářského duelu využili domácí chybné rozehrávky Zlína ve středu hřiště, míč se dostal k MIkušovi, jehož tvrdá rána skončila těsně vedle levé tyče. Slezané udeřili po první vážnější akci, založené na levé straně. Mikuš v šestnáctce přiťukl balon nabíhajícímu Boháčovi, který z 20 metrů prostřelil Dostála a zaznamenal svůj první gól v ligové sezoně.

Vedoucí branka Karvinou uklidnila, její hráči se zatáhli a pustili "Ševce" do mírného náporu. Nikoliv ale do šancí, Černínova hlavička po centru z levé strany šla jen těsně vedle branky Karviné, kterou místo zraněného Holce opět hájil Ciupa.

Zlín se na útočné polovině spíše trápil. Nevycházely mu přihrávky, zárodky kombinací zformovaná defenziva Karviné bez větších problémů rozbila. Fantišova rána těsně před koncem poločasu skončila pouze v boční síti.

Karviná v závěru úvodní půle dala soupeři lekci z efektivity. Kombinace Regáliho a Mikuše vyšachovala zlínskou obranu tak dokonale, že Ezeh měl uprostřed pokutového území cestu ke druhé brance v ligovém ročníku výrazně usnadněnou.

"V prvním poločase hosté nakopávali dlouhé balony na útočníka, ale uskákali jsme to. Naopak my jsme dali dva góly, především ten Boháčův byl nádherný. Do šatny jsme přidali další," řekl na tiskové konferenci asistent karvinského trenéra Marek Bielan.

"Soupeř byl disciplinovaný, agresivní, soubojový, běhavý. Svými chybami po autech jsme mu dovolili dát v prvním poločase dva góly a věděli jsme, že ten druhý bude velmi náročný," podotkl kouč "Ševců" Bronislav Červenka.

Zlín musel po přestávce vše vsadit na útočnou kartu. Na hrot se mimo jiné vysunul z postu stopera dlouhán Černín a změny přinesly efekt v 54. minutě, kdy se ranou z 20 metrů prosadil střídající Bartošák. Po 396 minutách ukončil střelecký půst svého týmu v lize.

V poločase jsme si řekli, že budeme hrát, jako by to bylo 0:0, zezadu na brejky. Ty přišly a nejméně jeden smrděl penaltou po stažení Regáliho. Prý to ale byla malá intenzita, zdůvodňoval rozhodčí. To samé loket Vukadinoviče do tváře Ražnatoviče. "Za mě jasná červená karta, ale znovu prý to byla malá intenzita. Zmrazil nás rychlý gól Bartošáka a v závěru místo abychom balon odkopli, tak Moses dělá kličku. Balon ztratí a po závaru soupeř vyrovná. Beru to na sebe. Kdybych v nastavení sáhl ke střídání, hru bychom rozkouskovali a nemuselo k té poslední situaci dojít."

Domácí zareagovali na možné nebezpečí vyrovnání zvýšenou útočnou aktivitou, po brejkových akcích mohli vrátit Slezanům dvoubrankové vedení Ražnatovič a Memič, ale netrefili branku. "V poločase jsme si řekli, že budeme hrát, jako by to bylo 0:0, zezadu na brejky. Ty přišly a nejméně jeden smrděl penaltou po stažení Regáliho. To samé loket Vukadinoviče do tváře Ražnatoviče. Za mě jasná červená karta, ale znovu prý to byla malá intenzita," řekl Bielan.

Obrázek snahy o tlak hostí a rychlých kontrů domácích platil i o zbývající hrací době. Rozuzlení přišlo až v závěru, po závaru před brankou se opřel do míče opět Bartošák, čímž urval pro svůj tým velmi cenný bod. Poprvé v ligové kariéře zaznamenal dvě branky v jednom zápase.

"Hodnotí se mi to strašně těžce, je to druhý zápas za sebou, který v nastavení ztratíme. Místo abychom balon odkopli, tak Moses dělá kličku. Balon ztratí a po závaru soupeř vyrovná. Beru to na sebe. Kdybych v nastavení sáhl ke střídání, hru bychom rozkouskovali a nemuselo k té poslední situaci dojít," litoval Bielan.

"Do druhé půlky jsme poslali Lukáše Bartošáka a zvládl to fantasticky. Vlastně nám zachránil zápas. Hrál tady, vrátil se dvěma góly a my si díky tomu odvážíme bod, což je po průběhu toho zápasu asi nádherné," řekl Červenka.

Karviná doma v lize zvítězila v jediném z posledních 10 utkání, čtyřikrát po sobě tam ale neprohrála a získala tam 16 z celkových 26 bodů v ročníku. Zlínští venku v nejvyšší soutěži zvítězili v jediném z posledních 18 duelů a vybojovali tam jen osm z celkových 26 bodů v sezoně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Štítky Sport, fotbal, první, nadstavba, o záchranu, 2. kolo, Karviná, Zlín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Karviné promarnili dvougólový náskok a se Zlínem doma remizovali 2:2  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.