Počasí dnes30 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Bývalý fotbalový reprezentant Kozák bude hrát za druholigovou Opavu

Bývalý útočník fotbalové reprezentace Libor Kozák se po 16 letech vrací do Opavy. Pětatřicetiletý odchovanec se už v červnu začal se Slezany připravovat na novou sezonu a dnes druholigový celek na klubovém webu oznámil, že s hráčem podepsal roční smlouvu.

Kozák nejslavnější část kariéry prožil v Laziu Řím, kam už v 19 letech odešel právě z Opavy. V jeho dresu vyhrál dvakrát Italský pohár, v sezoně 2012/13 se navíc stal nejlepším střelcem Evropské ligy.

Hrál také za Spartu, s kterou v roce 2020 ovládl Český pohár a podělil se o korunu pro krále ligových střelců, Liberec, Slovácko, Zlín nebo v Anglii za Aston Villu. Na kontě má devět reprezentačních startů a dva góly. Naposledy působil v Arezzu ve třetí italské lize, od ledna byl bez angažmá.

„V minulosti jsem vždy říkal, že bych se chtěl do Opavy jednou vrátit. Věřím, že jsem přišel už do začátku přípravy ve velmi dobrém fyzickém rozpoložení. Samozřejmě mi ale chybí herní kondice, protože jsem těch utkání v poslední době tolik neabsolvoval a zápas je zkrátka něco jiného než trénink," uvedl Kozák.

Slezský klub jeho příchod ještě administrativně dotahuje, aby hráč mohl nastoupit už v pátečním utkání 2. kola proti Brnu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Slezský FC Opava

Štítky sport, fotbal, druhá liga, Opava, Kozák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bývalý fotbalový reprezentant Kozák bude hrát za druholigovou Opavu  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.