Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Karvinští fotbalisté zvítězili v Pardubicích 1:0, rozhodl Memič

Karvinští fotbalisté zvítězili ve druhém ligovém kole v Pardubicích 1:0. Zápas dvou týmů, které před týdnem v ligové premiéře po nadějném začátku vyšly naprázdno, rozhodl po čtvrthodině hry bosenský záložník Amar Memič. Nový karvinský kouč Martin Hyský si tak připsal první vítězství, jeho protějšek Jiří Saňák má od příchodu z Olomouce na bodovém kontě dál nulu.

Pardubice v minulé sezoně vyhrály všechny tři vzájemné zápasy, ten poslední 4:0, čímž vyrovnaly svou nejvyšší ligovou výhru. Tentokrát však měly k tehdejšímu výkonu hodně daleko. Soupeř je přehrál po všech stránkách a jeho vítězství mohlo být ještě vyšší.

V domácím týmu nahradil zraněného Patráka devatenáctiletý Míšek. Karviná postrádala ze stejného důvodu Švéda Bergqvista, poprvé v základu nastoupila řecká posila Botos. A právě hráč, který přišel na hostování ze Slavie, měl v 10. minutě první velkou šanci, ale sám před brankářem trefil jen padajícího Budinského.

Po pěti minutách Botos přihrál Memičovi, ten se kličkou uvolnil před hranicí šestnáctky a zamířil přesně k levé tyči. Domácí brankář zareagoval pozdě a na míč nedosáhl. Pro Memiče to byl na začátku jeho druhé sezony v dresu Slezanů čtvrtý gól v nejvyšší soutěži.

Karvinští měli i nadále výraznou převahu v držení míče i ve střeleckých pokusech, domácí špatně kombinovali a jejich akce končily daleko před soupeřovou brankou. Až ve 33. minutě prověřil brankáře Knoblocha Surzyn parádním přímým kopem přes zeď z 25 metrů.

Pardubický trenér reagoval po přestávce dvojitým střídáním, ofenzivu posílili Huf a Tischler, který tak zaokrouhlil počet svých ligových startů na 100. Chvíli to vypadalo, že změny přinesou obrat, ale po 10 minutách znovu zahrozila Karviná. Plankovu střelu musel obránce Surzyn vykopnout z brankové čáry. Další šance znásobit náskok měli Botos a Ezeh, Mikušovu střelu z úhlu zase Budinský vyrazil.

Domácí několikrát pronikli do šestnáctky, ale tam se utopili v kličkách. To se nezměnilo ani v závěru při hře vabank, kdy Saňák poslal na trávník další dva útočníky. Knobloch měl víc práce jen v 90. minutě, kdy při vyběhnutí na hranici šestnáctky musel svést hlavičkový souboj s Yahayou. Čisté konto udržel i při devítiminutovém nastavení. V něm byl ještě karvinský Ražnatovič sám před opuštěnou brankou, ale trefil jen tyč.

FK Pardubice - MFK Karviná 0:1 (0:1)

Branka: 15. Memič. Rozhodčí: Zaoral - Paták, Pochylý - Berka (video). ŽK: Polyák, Yahaya - Svozil, Krčík, Moses. Diváci: 2136.

Sestavy:
Pardubice:
Budinský - Surzyn, Šimek, Polyák, Kalabiška - Vacek (71. Yahaya), Solil (85. Krobot) - Mareš (46. Huf), Míšek (61. Sychra), Zifčák (46. Tischler) - Zlatohlávek. Trenér: Saňák.

Karviná: Knobloch - Mikuš, Svozil, Krčík, Fleišman (86. Endl) - Čavoš (86. Moses), Planka - Memič (72. Ražnatovič), Botos (72. Regáli), Samko - Ezeh (72. Vinícius). Trenér: Hyský.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto MFK Karviná

Štítky FK Pardubice, fotbalista, MFK Karviná, Jiří Saňák, Martin Hyský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karvinští fotbalisté zvítězili v Pardubicích 1:0, rozhodl Memič  |  Fotbal  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.