Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Sobota 12. října 2024  |  Svátek má Marcel
Bez reklam

Hokejisté Olomouce zdolali Třinec 2:0, Machovský vychytal čisté konto

Hokejisté Olomouce vyhráli v 10. kole extraligy nad Třincem 2:0 a po třetím vítězství za sebou se posunuli na páté místo tabulky. Oceláři venku prohráli všech pět zápasů v nové sezoně a získali v nich jen dva body. Brankář Matěj Machovský, který v pondělí v Olomouci prodloužil smlouvu do konce sezony, v sedmém zápase za Hanáky vychytal první čisté konto.

První třetina nabídla vážnější šance jen během dvou přesilových her Olomouce, jinak se hrál spíše opatrný hokej s dobrou obrannou hrou obou týmů. V početní převaze domácí Fridrich z mezikruží trefil jen clonícího hráče před sebou, Káňův pokus skončil těsně vedle tyče a Plášek zamířil do brankové konstrukce.

Také druhá třetina nabídla šance až v přesilové hře Třince, jenže nadějný pokus Sikory vykopl Machovský betonem. V oslabení mohl naopak vstřelit branku olomoucký Doktor, ale ani nadvakrát Mazance nepřekonal. Z dobré pozice poté střílel hostující Dravecký jen do hrudi olomouckého brankáře a Teplého střelu zablokovali bránící hráči.

První branka tak padla až tři minuty před koncem druhé třetiny, kdy Kunc vybojoval puk u zadního mantinelu, předložil ho před branku Orsavovi, který zamířil přesně pod horní tyčku. Vzápětí se v úniku dvou proti jednomu ocitli Musil s Andělem. Prvně jmenovaný vzal zakončení na sebe, z dobré pozice však Mazancovu branku netrefil.

Na začátku třetí třetiny Třinec zvýšil aktivitu a už po minutě a půl Hudáček střelou z první jen těsně minul branku domácích. Ve druhé polovině třetí třetiny se hra znovu vyrovnala a Olomouci se podařilo odskočit do dvoubrankového náskoku. Branku vstřelil nejproduktivnější hráč domácích Fridrich, jenž úspěšně tečoval Rutarovu střelu od modré čáry.

Třinec v závěru sáhl k tříminutové hře bez brankáře, branku naděje už však vstřelit nedokázal.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 10. kolo, Olomouc, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Olomouce zdolali Třinec 2:0, Machovský vychytal čisté konto  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.