Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Pátek 25. října 2024  |  Svátek má Beáta
Bez reklam

Hokejisté Sparty vyhráli v Třinci 3:2 po nájezdech, rozhodl Horák

Hokejisté Sparty zvítězili ve 14. kole extraligy v Třinci 2:1 po samostatných nájezdech. Rozhodl o tom v osmé sérii rozstřelu Roman Horák. Pražané po semifinálové porážce z minulé sezoně po obratu Ocelářů z 0:3 na 4:3 na zápasy ve vzájemném souboji i podruhé v novém ročníku uspěli. Úřadující mistr si připsal čtvrtou porážku z posledních pěti utkání.

První minuty utkání nabídly opatrnější hokej, s minimem šancí na obou stranách. Ledy se ve Werk Aréně pohnuly až v 7. minutě, když putoval na trestnou lavici za hrubost hostující Mašín. Třinečtí rozehráli svou první přesilovku úspěšně. Cienciala vypálil od modré čáry a na brankovišti už stal zaparkovaný Kurovský, jenž nadvakrát dotlačil puk za záda Kořenáře.

Také Sparta dostala o chvíli později výhodu přesilové hry, navíc byla také úspěšná. Pohlednou akci zakončil na brankovišti po pohotové přihrávce Kryštofa Hrabíka Horák. Vzápětí se však karta otočila a do výhody jednoho muže v poli šli opět Oceláři. A opět byli úspěšní. Po třineckém obléhání Kořenářovy branky v 16. minutě se prosadil Roman.

Sparta se dočkala vyrovnání už na začátku druhé třetiny. Salomäki nahodil puk od modré čáry a Kryštof Hrabík šikovnou tečí nasměroval kotouč pod betony Kacetla. Domácí celek však inkasovaná branka vůbec nepoložila, ba naopak. Do gólových šancí se postupně dostali Daňo a Kundrátek, ale ani jeden nedokázal zacílit kotouč do branky.

Druhá třetina byla plná emocí a šarvátek. Do pěstní výměny se pustili Dravecký s Miklišem, kteří vyfasovali pětiminutové tresty. Více měli v prostřední části ze hry domácí, ale skóre se už do sirény nezměnilo. Nepomohly tomu ani další přesilové hry na obou stranách.

Do třetí části vstoupila aktivněji Sparta, velmi často držela třinecké hokejisty uzamčené v útočném pásmu. Ze souvislého tlaku měl asi největší šanci Řepík, který se po nahozeném puku ze středního pásma zjevil sám před Kacetlem. Ten však stihl po krátké kličce bekhendem včas zaklapnou betony.

Postupně Oceláři hru vyrovnali a také se dostávali do šancí. Sedm minut před koncem třetí třetiny ujel sám na brankáře Hudáček. Pokusil se o zakončení s hokejkou mezi nohama, avšak selhal v zakončení.

Jelikož opatrné prodloužení rozhodnutí nepřineslo, musely o osudu utkání rozhodnout samostatné nájezdy. V těch viděli fanoušci hned devět branek. Za stavu 3:3 od 5. série zkusili Pražané vytáhnout trumf v podobě výměny brankáře Michajlova za Kořenáře. A to se jim také vyplatilo. V osmé sérii nájezdů rozhodl o výhře Sparty Horák.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HC Oceláři Třinec

Štítky sport, hokej, extraliga, 14. kolo, Třinec, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Sparty vyhráli v Třinci 3:2 po nájezdech, rozhodl Horák  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.