Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Daňo zvládl hattrick Gordieho Howea, radost měl z první výhry v semifinále

Slovenský útočník Marko Daňo zařídil dvěma góly a asistencí výhru hokejistů Třince v nedělním čtvrtém semifinále play off extraligy nad Spartou 4:1, po které Oceláři stále živí naději na zisk pátého titulu za sebou. Daňo se v závěru také popral s Filipem Chlapíkem a připsal si takzvaný hattrick Gordieho Howea, protože si v zápase vedle gólu a přihrávky připsal i bitku.

"To bude asi první v mojí kariéře. Ale jsem nejradši, že jsme urvali první bod a vracíme se do Prahy," řekl novinářům Daňo. Emoce v závěru vyvolal zákrok sparťanského kapitána Michala Řepíka hokejkou do oblasti žeber Patrika Hrehorčáka. Následovaly bitky Chlapíka s Daňem a také Michala Kempného s Tomášem Kundrátkem.

"Myslím si, že byl úplně zbytečný zákrok. Sekera do žeber a na nechráněné místo. Místo oslavy gólu jsme tam řešili nějakou potyčku. Nevím, jak na tom Paťo je, ale věřím, že bude v pohodě. Za mě to byla velká podpásovka, nějak jsme se chytli a myslím, že to bude vyhecované i v dalším zápase. Budu se soustředit na svou hru, ať jsem přínosem pro mužstvo. Ale jak bylo vidět, tak se toho nebojíme, a když něco takového vzplane, tak se umíme svých spoluhráčů zastat," uvedl Daňo.

Chlapík po utkání uvedl, že mu vadí Daňovo simulovaní. "Je to jeho vyjádření. Nevím, co k tomu dodat. Je tam možná nějaká historie, ať už z této ligy nebo z AHL. Známe se delší dobu. V AHL jsme se nepobili, většinou Slováci a Češi, co jsme hráli proti sobě, jsme měli dobrý vztah. S ním jsme si nějak nesedli," podotkl Daňo, jehož nakonec soupeř povalil na zem.

"On mi chytil přilbu, snažil jsem se ji sundat, abych viděl. Měl jsem ji přes tvář nějak překříženou. Když jsem si ji konečně dal dolů, tak jsem zakopl o rozhodčího nebo někoho za mnou, takže jsme spadli na led a bylo po bitce. Takže to nebylo až takové hrozné," doplnil Daňo.

V úterý čeká Třinec pátý duel na ledě Sparty v O2 areně. Sérii play off neprohráli Oceláři od finále 2018, kdy podlehli Kometě Brno 1:4. Od té doby vyhráli čtrnáct sérií a získali čtyři titulu. K natažení šňůry by ale museli jako vůbec první tým v historii play off domácí nejvyšší soutěže otočit stav 0:3 na utkání. Spartu po loňském obratu ve čtvrtfinále z 1:2 na 4:2 na zápasy porazili v neděli v osmém souboji v sezoně poprvé. Teď potřebují na pátý pokus uspět i v O2 areně.

"Je tam velmi velký počet lidí a už jsme to zažili minulý rok i rok předtím. V tomto ročním období, kdy je venku 26 stupňů, to bude peklo, ale samozřejmě věřím, že to zvládneme a vrátíme se zpátky do Třince," podotkl Daňo.

Podle něj Třinci hodně pomohl návrat Daniela Voženílka, který původně dostal dvouzápasový disciplinární trest za faul na Chlapíka, ale po odvolání mu by zkrácen na polovinu. "Chtěl přinést styl hokeje, který je mu vlastní. V každém zápase je pro nás přínosem. Že byl na ledě a mohl hrát, bylo cítit. Při mém prvním gólu udělal super práci. Jsme rádi, že hrál. Věřím, že v Praze bude v těch výkonech pokračovat," dodal Daňo.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lukáš Filipec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Třinec, Daňo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Daňo zvládl hattrick Gordieho Howea, radost měl z první výhry v semifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.