Počasí dnes26 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Třinec vyrovnal proti Spartě sekundu před koncem a vynutil si sedmé semifinále

Třinečtí hokejisté udolali na svém ledě Spartu 2:1 v prodloužení a vynutili si v semifinále play off extraligy rozhodující sedmý duel. Obhájce titulu odmítl konec sezony gólem Daniela Voženílka v poslední sekundě základní hrací doby. Vyrovnání série, ve které Oceláři prohrávali už 0:3, zařídil v 70. minutě David Cienciala. Skóre otevřel Ondřej Najman v úvodu třetí třetiny. Série se rozhodne v sobotu v Praze.

Sparta ztratila v předchozích dvou zápasech úvodní třetinu 0:2 a od úvodu se soustředila, aby stejný scénář nezopakovala. Oceláři byli střelecky aktivnější, první vážnější šanci si ale vypracovali hosté. V předbrankovém prostoru zůstal osamocený Kousal, ale zblízka bekhendem minul. Třinec odpověděl akcí Draveckého, který se prosmýkl mezi bránícími hráči do gólové pozice a Kovář zasáhl vyrážečkou.

Pražané převzali ve druhé třetině aktivitu, v několika střídáních uzavřeli domácí v pásmu. Vytvořili si i pár závarů, ve kterých dvakrát nebezpečně zakončoval Buchtele. Třinec zahrozil akcí Vrány a před druhou sirénou nabídl hostující gólman Ocelářům šanci chybnou rozehrávkou za brankou. Puk získal Hrehorčák a vracel puk do prostoru před brankou, ale gólman Sparty své zaváhání napravil.

Oba týmy odhodily na začátku třetí třetiny opatrnost. V úvodním střídání nebezpečně dorážel Sobotka, který nosil při disciplinárním trestu Řepíka kapitánského céčko, ale Kacetl domácí zachránil. Na druhé straně kontroval Roman, ale Kovář jeho pokus ukryl v lapačce. Po šedesáti sekundách třetiny se už skóre měnilo: Šenkeřík nevyhodil puk, zachytil jej Kousal a přihrál na levou stranu Najmanovi, který se prosadil střelou nad lapačku.

Zvýšit mohl Chlapík, ale jeho nahození od modré čáry zastavila tyč. V 50. minutě rozhodčí poprvé vylučovali a při domácích stálo opět štěstí, když Hrabík rozezvučel brankovou konstrukci. V přečíslení dva na jednoho minul domácí branku Forman.

Třinec se odhodlal ke hře bez gólmana zhruba minutu a půl před koncem. Sparta dlouho i díky obětavým zákrokům odolávala a nepouštěla domácí do šancí. Forman dokonce netrefil odkrytou branku. Když Cienciala poslal pár sekund před třetí sirénou puk do rohu, zdálo se, že nadvláda Ocelářů skončí. Voženílek ale nahodil puk ze záporného úhlu na branku a Kovář si jej srazil za záda. Rozhodčí ještě zkontrolovali, zda kotouč neprošel za čáru po uplynutí hrací doby, a gól uznali.

Dramatický duel rozhodla v desáté minutě prodloužení nenápadná akce. Adámek nahazoval puk od modré čáry a Cienciala jej tečoval mimo dosah Kováře. Oceláři tak živí naději na historický obrat, v extralize ještě žádný tým v play off sérii z 0:3 na zápasy neotočil.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha
2:1 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 60. D. Voženílek (Cienciala, A. Nestrašil), 70. Cienciala (Marian Adámek, L. Hudáček) - 41. O. Najman (P. Kousal). Rozhodčí: Jeřábek, Květoň - Špůr, Zíka. Vyloučení: 1:0. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Sestavy:
Třinec:
Kacetl - Marinčin, Smith, Kundrátek, Nedomlel, Marian Adámek, Šenkeřík - Hrehorčák, Čacho, A. Nestrašil - L. Hudáček, Cienciala, Daňo - M. Růžička, Helewka, D. Voženílek - Dravecký, P. Vrána, Miloš Roman. Trenér: Moták.

Sparta: Jakub Kovář - Mozík, Kempný, Mikliš, Krejčík, Irving, Němeček, Moravčík - M. Forman, Sobotka, Buchtele - Chlapík, R. Horák, D. Vitouch - Harper, J. Lajunen, Konečný - P. Kousal, O. Najman, K. Hrabík. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Oceláři Třinec

Štítky Sport, hokej, extraliga, play off, semifinále, Třinec, Sparta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Třinec vyrovnal proti Spartě sekundu před koncem a vynutil si sedmé semifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.