Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Úspěšný český den! Všechny tři domácí páry čeká osmifinálová bitva

PR článek

Páteční zápasy na turnaji J&T Banka Ostrava Beach Pro v Dolních Vítkovicích rozluštily hádanku o všech týmech postupujících do sobotních čtvrtfinálových, resp. osmifinálových zápasů. A čeští fanoušci mohou být spokojeni. Všechny tři české páry, tedy Schweiner/Perušič, Šépka/Sedlák a Hermannová/Štochlová se představí v osmifinále.

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem skončili ve skupině druzí, dnes se však ani nezapotili. Již brzy ráno přišla informace, že jejich soupeři Luini/Varenhorst z Nizozemska k duelu nenastoupí. Češi tak mohou těžit z jednoho dne volna navíc. Obrovským překvapením a s o to větším nadšením se do play off dostali i Jakub Šépka s Jiřím Sedlákem, taktéž z druhého místa. Na Barboru Hermannovou s Marií-Sárou Štochlovou, které ve skupině skončily třetí, čekají v osmifinále obhájkyně titulu, Brazilky Ana Patrícia/Duda.

Jakub Šépka, Jiří Sedlák (CZE) – Lukas Pfretzschner, Sven Winter (GER) 2:0 (21:18, 21:18)

Během pátečního dne se zaplněné tribuny dočkaly obrovských bitev. Neskutečné nadšení panovalo na centrkurtu v J&T Banka Areně po vítězném zápase české dvojice Šépka, Sedlák, která urvala druhou výhru ve skupině. Rozjetí Češi tentokrát vyprovodili z kurtu Němce Pfretzschnera s Winterem.

„Hráli jsme konzistentně, nebyly tam takové výkyvy, jak většinou máme a jak to bylo třeba v minulém zápase. Což je dost vidět i na skóre. Plnily jsme přesné taktické pokyny a konzistentní výkon nás dotáhl k tomu, že jsme nakonec soupeře udolali v obou koncovkách. Trenér nás učí brát timeout, co nejdřív, dokud problém nenastane a soupeř nám neujíždí. Zklidnit hru, vrátit se k tomu, co funguje a podpořit se navzájem,“ pochvaloval si Jakub Šépka i momenty, kdy zachovali chladnou hlavu ve chvíli, kdy se na ně Němci dotahovali. „Navíc jako outsideři máme tu výhodu, že se do toho můžeme opřít, můžeme víc zariskovat. A jak bylo vidět, na naše soupeře, i hlavně díky domácímu prostředí, dopadá velký tlak,“ doplnil Sedlák.

„Teď nás čekají nejtěžší soupeři, ale popereme se se vším, co zbývá, abychom si zajistili hladký postup ze skupiny. Ale samotný postup už je naprosto výborná věc,“ řekl Jiří Sedlák na adresu brazilského páru George/André, který je čekal už za pár hodin. Česká dvojice, která spolu hraje první sezonu, si spojení nemůže vynachválit. „Funguje to hlavně na té spolupráci mezi sebou a tím, že se máme rádi, to je něco naprosto neuvěřitelného. Díky tomu se seženeme navzájem dost dopředu a dokážeme se vyhecovat k lepším výkonům,“ popisoval nadšeně Jiří Sedlák.

Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová (CZE) – Anouk Vergéová-Depréová, Joana Mäderová (SUI) 2:0 (21:19, 23:21)

Úspěšnou odvetu za loňskou porážku si v dnešním zápase vychutnaly Barbora Hermannová s Marií-Sárou Štochlovou. Se Švýcarkami přitom svedly vyrovnanou bitvu. V prvním setu domácí duo spíše dotahovalo, set v jejich prospěch se překlopil až v polovině. Dramatickou koncovku pak zvládly nejtěsnějším poměrem. V podobném duchu se nesla i druhá sada. Oba týmy se přetahovaly o každý míč. Za stavu 16:13 se zdálo, že si Češky už náskok pohlídají, Švýcarky ale duel zdramatizovaly a dotáhly se až na shodu 19:19. Poté to byl boj o každý bod, ale Baru s Maru nakonec zvládly ukončit zápas ve dvou setech.

„Dnes jsem za stavu 18:16 v druhém setu měla úplné deja vu a vrátila jsem se do minulého roku. A ano, připomněla jsem si svoje včerejší slova, že tady nejsem začátečník a už je to dobré a je to ze mě pryč,“ smála se Marie-Sára Štochlová.

„V koncovce druhého setu jsme ztratily vedení hned dvakrát. To mohlo vytvořit stresovou situaci, byla tam. Dvakrát jsme náskok ztratily, ale dvakrát jsme ho zase získaly, takže tam šlo vidět, že jsme v zápase all in a nevypouštíme žádný balón. Měly jsme trošku výhodu, že Švýcarky měly velký nátlak, co se olympijských bodů týče, takže si myslím, že je to na druhé straně dost svazovalo a nehrály s takovým klidem. Ta, po které jsme hrály, hrála fakt slepě. Ale tak se to prostě v beachi dělá. Když je někdo nervózní, jde se po něm hlava nehlava, dokud se to neuhraje do konce,“ přiznala Bára Hermannová.

Katja Stamová, Raïsa Schoonová (NED) – Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová (CZE) 2:0 (21:16, 21:11)

Další zápas už se Češkám tak nevydařil. Poprvé nastoupily proti Nizozemkám Stamové se Schoonovou. V první sadě ještě domácí hráčky dokázaly se světovými čtyřkami držet krok a prohrály jen o pár bodů. V druhé sadě už byl rozdíl o mnoho výraznější.

„Šly jsme do toho samozřejmě s tím, že chceme holandský tým porazit, ale ony byly bezchybné a my těch chyb naopak udělaly hodně. Škoda prvního setu, tam jsme se hezky držely, byl tam moment dvou tří balónů, které nám utekly. Tenhle set byl dobrý. Ale ve druhém jsem si to vybrala. Měla jsem pocit, že se pořád snažíme dotahovat někoho, kdo je o dobrou třídu výš než my. Tyhle holky za posledního půl roku byly dvakrát nebo třikrát v různých semifinále a byly bezchybné. Tam nebyl moc prostor je zatlačit,“ zhodnotila poslední vystoupení ve skupině Barbora Hermannová. O postupu Češek do osmifinále tak na dálku rozhodly Kanaďanky (Melissa, Brandie), které porazily ve dvou setech Švýcarky (Vergéová-Depréová, Mäderová).

George Wanderley, André Loyola Stein (BRA) – Jakub Šépka, Jiří Sedlák (CZE) 2:0 (21:13, 26:24)

Naprostou lahůdkou byl závěrečný zápas Jakuba Šépky a Jiřího Sedláka proti Brazilcům Georgovi a Andrému. V první sadě byly jednoznačně lepší Brazilci. Ovšem druhý set, zejména jeho koncovka, přinesla obrovské drama. Oba týmy se přetahovaly o každý míč, přičemž Češi nevyužili hned několik setbolů, a nakonec podlehli soupeřům až za stavu 26:24. Diváci hnali domácí sympaťáky dopředu i přes hustou průtrž mračen a kroupy, které se přes areál přehnaly.

„Koncovky jsou vždycky hodně těžké, tím spíš proti takhle zkušeným týmům. Měli jsme několik šancí, kdy Jura perfektně nadrazil na bloku, mohl jsem to třeba lépe spravit. Ale byli jsme blízko. Je to neskutečný pocit, že dokážeme hrát takhle vyrovnaně proti takovým top týmům a doufáme, že to tak půjde i dál,“ řekl po zápase Šépka.

Přestože po zápase ještě nevěděli, na jakém místě ve skupině skončí, postup do play off už jim uniknout nemohl. „Na zítřek se těšíme strašně moc. Doufám, že se pořádně vyspíme a věříme, že divákům dáme přesně to, pro co si přijdou. Nervozita sice s každým zápasem trochu opadá, ale věřím, že je tam potřeba. Pořád jsme outsideři a věříme, že ta nervozita s domácím prostředím je ta směsice, kterou potřebujeme k tomu, abychom to mohli dotáhnout dál,“ těší se Jiří Sedlák.

V mužské soutěži přímo do čtvrtfinále postupují ze skupiny A Italové Cottafava/Nicolai, vítězové skupiny B Švédové Åhman/Hellvig, ze skupiny C Norové Mol/ Sørum a ze skupiny D Nizozemci Boermans/de Groot.

V ženské části z prvního místa ve skupině A rovnou do čtvrtfinále zamíří Graudinová/Samoilovová z Lotyšska, ze skupiny B Švýcarky Hüberliová/Brunnerová, ze skupiny C Němky Müllerová/Tillmannová a ze skupiny D Kanaďanky Humana-Paredesová/Wilkersonová.

Ohodnoť článek

Štítky Ostrava, Česko, Ondřej Perušič, osmifinále, playoff, Jiří Sedlák, David Schweiner, Barbora Hermannová, Marie-Sára Štochlová, Yorick de Groot, Paolo Nicolai

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

J&T Banka Ostrava Beach Pro: Úspěšný český den! Všechny tři domácí páry čeká osmifinálová bitva  |  Míčové sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.