Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

V Moravskoslezském kraji je z větších lyžařských areálů v provozu už jen Bílá

V Moravskoslezském kraji zůstává z větších lyžařských areálů v provozu už jen ten v Bílé na Frýdecko-Místecku. V omezeném provozu je ještě areál ve Pstruží. Ski Park Gruň je pro veřejnost uzavřený už delší dobu, dnes tam ještě lyžovaly školní kurzy. Příští týden pravděpodobně už ani ty ne. Provozovatelé areálů doufají v ochlazení a sněžení.

Částečně je v provozu největší středisko v Beskydech v Bílé. "Jezdíme na dvou sjezdovkách. Lyžují hlavně školy," řekl provozovatel vleků Jaroslav Vrzgula. Věří, že ještě nějakou dobu v provozu areál bude. "Jedeme, ale je to špatné, hodně špatné. Školy to zachraňují. Navíc má ještě pršet, nemáme už žádné zásoby sněhu. Přežíváme ze dne na den, snažíme se vydržet a doufáme ve změnu, ta se ale nerýsuje," řekl.

Sjezdovka Opálená v Pstruží je v provozu částečně. Jezdí jeden vlek. O víkendu ale budou ve středisku zabijačkové hody s živou kapelou. Pro veřejnost už skončil provoz v areálu Ski Park Gruň. "Pro veřejnost už to není, sjezdovka není sjízdná po celé délce. Školy naše středisko ještě využívaly. Příští týden už ale nebude možné ani to," řekl správce střediska Kemal Rušitovič.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Skiareál Lipno

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Moravskoslezském kraji je z větších lyžařských areálů v provozu už jen Bílá  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.