Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Při nedělním požáru bytu v Krnově na Bruntálsku zemřela žena, dalších sedmnáct lidí hasiči evakuovali

Při nedělním požáru bytu v Krnově na Bruntálsku zemřela žena. Dalších 17 lidí museli hasiči evakuovat. Předběžná škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 500 tisíc korun, uvedla mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

K nedělnímu požáru v devátém patře bytového domu vyjelo celkem pět jednotek hasičů. Hořet začalo okolo 18 hodin, do bytu se hasiči museli dostat násilím.

„První byla na místě události během tří minut od vyhlášení poplachu a již při příjezdu k místu události viděla černý hustý kouř linoucí se z oken bytu. Po násilném vstoupení do bytu, kdy bylo nutné vyrazit vstupní dveře, viděli hasiči požárem zasažený obývací pokoj. Požár se podařilo lokalizovat během necelé půl hodiny, dalších dvacet minut pak zabrala jeho samotná likvidace," Langerová.

Na místě pomáhali také policisté a záchranáři. Přesnou příčinu požáru kriminalisté zatím neznají. Při prohledávání spáleniště našli hasiči mrtvolu ženy. Příčinu její smrti určí pitva. 

„Škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 500 tisíc korun, hasiči uchránili hodnoty za 1,5 milionu. Během zásahu opustilo bytový dům třináct osob, dalších sedmnáct evakuovali hasiči," doplnila mluvčí.


 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HZS MSK

Štítky Bruntálsko, Krnov, požár, tragédie, úmrtí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při nedělním požáru bytu v Krnově na Bruntálsku zemřela žena, dalších sedmnáct lidí hasiči evakuovali  |  Bruntálsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.