Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Basketbalová Opava získala pod koš Howarda jako náhradu za odcházejícího Mokráně

Loňští basketbaloví šampioni z Opavy získali na post pivota Američana Roba Howarda, který v minulé sezoně dovedl Levice k slovenskému titulu. Slezané, kteří letos v NBL vypadli už ve čtvrtfinále a skončili pátí, na klubovém webu oznámili, že s šestadvacetiletým hráčem uzavřeli roční smlouvu. Howard nahradí slovenského podkošového hráče Jakuba Mokráně, který po dvou letech v Opavě skončil a bude hrát druhou španělskou ligu za tým Gipuzkoa ze San Sebastianu.

Howard v minulém ročníku slovenské ligy zaznamenal v průměru 14 bodů a 8 doskoků. „Má za sebou velmi povedenou sezonu v Levicích. Byl jedním z klíčových hráčů týmu. Je navíc v dobrém basketbalovém věku a věřím, že nám pomůže a svou hrou bude bavit i diváky," řekl opavský kouč Petr Czudek. Howard před angažmá na Slovensku strávil první dvě profesionální sezony v rakouském týmu Oberwart Gunners, kam přišel z univerzity v Illinois.

Slovenský reprezentant Mokráň opouští českou nejvyšší soutěž s bilancí 96 startů a s průměry 11,5 bodu a 6,3 doskoku. „Dostal dobrou nabídku. Druhá španělská liga má svou kvalitu. Pro něj se jedná bezesporu o posun v kariéře a novou výzvu," konstatoval klubový ředitel Radim Vysocký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BK Opava

Štítky sport, basketbal, muži, Opava, Howard, Mokráň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Basketbalová Opava získala pod koš Howarda jako náhradu za odcházejícího Mokráně  |  Opavsko  |  Z kraje  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.