Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Při požáru ve Frýdku-Místku se v noci zranilo třináct lidí, většinou se nadýchali zplodin

Při požáru bytového domu ve Frýdku-Místku se v noci na dnešek zranilo třináct lidí, většinou se nadýchali zplodin. Další dvě desítky obyvatel museli hasiči a policisté z domu evakuovat. Oheň způsobil škodu kolem dvou milionů korun.

Hořet začalo asi hodinu po půlnoci. "Před příjezdem hasičů dům pod vedením policistů opustila téměř desítka osob. Hasiči následně zahájili záchranu z bytů nad požárem, některé z nich museli otevřít násilně páčidly i hydraulickými nástroji," uvedl moravskoslezských hasičů Jakub Kozák. Ve vyváděcích maskách s filtrem a také s pomocí automobilového žebříku zachránili dalších sedmnáct obyvatel včetně dětí.

Mluvčí zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl dodal, že zdravotníci ošetřili třináct lidí. "Jednalo se o devět dospělých a čtyři děti ve věku šest měsíců až osm let," uvedl. Většina se nadýchala zplodin. Jejich stav nebyl vážný a nepotřebovali hospitalizaci. V nemocnici skončila pětačtyřicetiletá žena, která měla kromě intoxikace kouřem popálenou ruku.

Muž utrpěl těžké poranění při pádu z výšky. Do nemocnice ho transportoval vrtulník

Vážná poranění utrpěl během čtvrtka muž, který spadl v objektu bývalé kotelny v Bohumíně z výšky okolo tří metrů. Muž byl následně letecky transportován na urgentní příjem ostravské fakultní nemocnice.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje

Štítky požár, zranění, zplodiny, hasiči, lékař, Frýdek-Místek, požár

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při požáru ve Frýdku-Místku se v noci zranilo třináct lidí, většinou se nadýchali zplodin  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.