Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

Most u Ludgeřovic na Opavsku půjde k zemi. Silničáři se připravují na pondělní demolici

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dnes začalo s přípravou demolice mostu u obce Ludgeřovice na Opavsku. Po desetiletí nevyužívaná stavba je ve špatném technickém stavu. Samotná demolice s pomocí těžké techniky začne v pondělí, řekl mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Přes sobotu a neděli proběhnou přípravy. „Samotná demolice a pád konstrukce vychází na pondělí, nejpozději úterý. Zatím ale není určený přesný časový rámec, protože stavbaři mohou upřesnit demoliční harmonogram až po odhalení konstrukčních vrstev mostu, což se stane v pondělí ráno," uvedl.

Nevyužívaná stavba na silnici 1/56 mezi Hlučínem a Ludgeřovicemi v minulosti převáděla původní silnici nad železniční a posléze tramvajovou tratí. Most je dlouhý 32 metrů a postaven je především z betonu. „Jeho užitná funkce už zanikla, proto bylo domluveno úplné odstranění při příležitosti utlumeného provozu v rámci nedaleké opravy průtahu Hlučínem," uvedl Mazal.

Podle připraveného postupu nejprve rypadla s hydraulickými bouracími kladivy naruší mostovku. Pak se nechá kontrolovaně zřítit na ochranný polštář z metrové hromady recyklátu, který ochrání povrch silnice. „Následně roztřídíme a odvezeme materiál. Zbytky konstrukce dělníci odklidí do jednoho jízdního pruhu. Tak, aby byla doprava v jednom pruhu co nejdříve obnovena," řekl Mazal s tím, že cena bouracích prací je 2,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením ŘSD

Štítky Opavsko, most, stavby, silnice, demolice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Most u Ludgeřovic na Opavsku půjde k zemi. Silničáři se připravují na pondělní demolici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.