Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Ostrava hledá provozovatele služby sdílených kol na příští dva roky

Město Ostrava hledá provozovatele služby sdílených kol na příští dva roky, od ledna 2025 do prosince 2026. Zájemci mohou podávat nabídky do 3. září. Novinářům to sdělil mluvčí ostravského magistrátu Petr Havránek. Takzvaný bikesharing funguje ve městě šestým rokem, v současnosti službu provozuje společnost Nextbike.

"Jde o mezi lidmi nesmírně oblíbený způsob dopravy po městě. V Ostravě je celoročně v provozu přes 1100 sdílených kol, umístěných v 388 stanicích. V blízké době skončí smlouva se stávajícím provozovatelem Nextbike, a proto je zapotřebí nalézt provozovatele této oblíbené služby i pro další léta," uvedla primátorova náměstkyně Hana Tichánková (ANO).

Ostrava lidem přispívá na každou jízdu 9,83 Kč. Loni tak město zaplatilo 4,63 milionu Kč a letos zatím 3,3 milionu Kč. Loni služba zaznamenala 471 326 výpůjček, letos do července 337 022, což bylo o 36 procent více než ve stejném období minulého roku.

Primátorův náměstek Aleš Boháč (Starostové pro Ostravu) uvedl, že v příštích dvou letech počet kol v nejvytíženějším období od června do září naroste na minimálně 1200. "V tuto chvíli je ve městě aktivních 388 stanovišť. Počet míst - stojanů, určených pro výpůjčky kol, stále roste díky zvyšujícímu se zájmu občanů o dostupnost této služby. A my jsme velmi rádi, protože se jedná o zdravý a ekologický způsob dopravy," uvedl Boháč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Zerzoň

Štítky ČR, správa, kondice, cykloturistika, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ostrava hledá provozovatele služby sdílených kol na příští dva roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.