Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Frenštát pod Radhoštěm za 12 milionů korun opravil 14 místních cest

Radnice Frenštátu pod Radhoštěm na Novojičínsku nechala za tři měsíce na různých místech ve městě opravit 14 místních cest, které byly v havarijním stavu. Ze svého rozpočtu za to zaplatila téměř 12 milionů korun. Novinářům to sdělila mluvčí radnice Iva Vašendová.

Všechny cesty opravila společnost PORR. Opravy se prováděly postupně dvěma různými způsoby. Firma podle prostorových možností také obnovovala silniční příkopy a zpevňovala krajnice.

"Šest komunikací bylo opraveno technologií za pomoci penetračního makadamu, kdy se vzájemně prolévají vrstvy hrubého kameniva se silničním asfaltem a následně se uzavírají asfaltovými nátěry. Tato technologie se používá pro výstavbu nových, nebo obnovu stávajících komunikací, popřípadě pro zesílení krytu komunikace tvořené kamennou kostrou," uvedl referent městského odboru investic a rozvoje Jiří Pavelec.

Při opravě dalších osmi cest firma využila technologii celoplošné pokládky asfaltobetonové směsi. "Tady nejprve došlo ke srovnání stávajícího povrchu silniční frézou a lokální sanaci poškozených úseků a následně k pokládce vyrovnávací vrstvy a asfaltobetonového krytu," popsal práce referent.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ředitelství silnic a dálnic ČR

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, Frenštát pod Radhoštěm

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Frenštát pod Radhoštěm za 12 milionů korun opravil 14 místních cest  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.