Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

Veterán na střeše nebo motorka za svodidly. Neděle se na Novojičínsku neobešla bez vážných nehod

Neděle se na Novojičínsku nesla ve znamení vážných dopravních nehod. Žádná z nich nebyla smrtelná, několik lidí se ale těžce zranilo. Záchranáři je neprodleně přepravili na urgentní příjmy okolních nemocnic. V Rybím skončil na střeše historický jeep, jeho posádka z něj při nárazu vypadla. Motorkář mezi Tískem a Bílovcem nevybral zatáčku a skončil mimo silnici. Ve Frenštátu pod Radhoštěm zase došlo ke srážce cyklisty a osobního auta. Okolnosti všech nehod policisté prošetřují, ani v jednom z případů nehrál roli alkohol.

Převrácený veterán v obci Rybí

Kolem půl jedenácté dopoledne se v obci Rybí historický jeep srazil s dalším autem. Z prozatím zjištěných informací vyplývá, že pětačtyřicetiletý řidič osobního vozidla sjížděl z D48 na křižovatku. S největší pravděpodobností nedal přednost historickému automobilu bez střechy, který jel po hlavní silnici. 

Veterán byl při střetu odhozen mimo komunikaci a převrátil se. „Do péče zdravotníků byly předány dvě zraněné osoby. Policisté provedli u řidiče osobního auta dechovou zkoušku, byla s negativním výsledkem," popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Hasiči na místě provedli protipožární opatření, na uniklé provozní kapaliny použili sorbent. Až do příjezdu záchranářů poskytovali první pomoc zraněným, doplnila mluvčí moravskoslezských hasičů Kamila Langerová.

„Z terénního jeepu bez střechy při nárazu vypadli šedesátiletý muž a třiačtyřicetiletá žena. Oba utrpěli těžká poranění hlavy a mozku, pacient rovněž hrudníku," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Po ošetření byli přepraveni do ostravské Fakultní nemocnice.

Motorkář nezvládl zatáčku

Silniční smůla se přilepila také na čtyřiatřicetiletého motocyklistu, který mezi Tískem a Bílovcem nezvládl projet zatáčkou a skončil mimo silnici. Nehoda se stala pár minut po jedenácté hodině. Zraněn byl nejen muž za řidítky, ale i jeho spolujezdkyně.

Oba si do péče převzali zdravotníci, potvrdil Humpl. Třiatřicetiletá žena utrpěla otřes mozku, o rok starší muž závažné poranění páteře. Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byli přepraveni do ostravského traumatologického centra.

Dechová zkouška byla u řidiče negativní. Policisté na místě provedli topografickou a fotografickou dokumentaci a nadále se touto havárií zabývají, doplnila Štětínská.

Sražený cyklista

Novojičínští policisté se zabývají také srážkou cyklisty s osobním autem, ke které došlo krátce před desátou hodinou na silnici II/483 ve Frenštátu pod Radhoštěm.

„Řidič osobního auta jel směrem na Bordovice. Z dosud nezjištěných příčin došlo ke srážce s cyklistou jedoucím v témže směru jízdy. Cyklista utrpěl zranění, byl předán do péče zdravotníků," popsala Štětínská. Dechová zkouška u řidiče byla znovu negativní.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením HZS MSK

Štítky Novojičínsko, doprava, nehoda, cyklista, automobil, záchranáři, policie, hasiči, veterán, Rybí, silnice, Bílovec, Frenštát pod Radhoštěm, auto, motorka, kolo, Bordovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veterán na střeše nebo motorka za svodidly. Neděle se na Novojičínsku neobešla bez vážných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.