Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 17. září 2024  |  Svátek má Naděžda
Bez reklam

V Klimkovicích a v Rychvaldu přibudou kruhové objezdy. Přinesou plynulejší a bezpečnější provoz

Kruhové objezdy přibudou v lázeňském městě Klimkovice a také v Rychvaldu na Karvinsku. Moravskoslezský kraj, který bude investorem staveb, si od nich slibuje bezpečnější a plynulejší provoz. Novinářům to sdělila mluvčí krajského úřadu Nikola Birklenová.

Z Klimkovic zmizí rušná křižovatka

Na přípravách projektu se kraj s obcemi shodl podepsáním memoranda o spolupráci. V Klimkovicích kruhový objezd nahradí velmi rušnou křižovatku, kde se protínají krajské silnice II/647 a III/4782. V tomto místě se tvoří kolony, které mimo jiné zpožďují autobusové spoje. Pro zvýšení bezpečnosti chodců v lokalitě vznikne také nový přechod pro chodce a chodník z centra obce směrem na Václavovice.

Zvýšit bezpečnost chodců v Rychvaldu

Kruhovou křižovatku kraj vybuduje i v Rychvaldu, a to v místě křížení ulic Petřvaldská a Orlovská, tedy komunikací II/470 a III/4727. „Této lokalitě se v Rychvaldu říká U pekárny. Je tu poblíž i řeznictví, kadeřnictví nebo autobusová zastávka, což z této oblasti dělá poměrně rušné místo. I tady je nadmíru vhodné zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy a chodců," uvedl náměstek hejtmana Radek Podstawka (ANO). Dodal, že investorem bude kraj, ale města se budou podílet na přípravách.

Přípravné fáze

Rychvald zpracuje investiční záměr, Klimkovice zase zajistí kompletní přípravu stavby a finančně přispějí i na vybrané stavební objekty jako například veřejné osvětlení. „Zatím je vše v přípravách, nemáme stanoveny termíny začátku prací ani odhady nákladů, nicméně jsou pro nás oba projekty důležité a věřím, že je odstartujeme v dohledné době," řekl Podstawvka.

Změny v Šenově

Další memorandum o spolupráci kraj uzavřel také s obcemi Šenov, Vratimov a Václavovice. Společně plánují vybudování přeložky místní silnice. Nahradí nynější železniční přejezd, který Správa železnic zruší.

„Místo stávajícího železničního přejezdu nově přeložka propojí ulice Václavovická a Datyňská v Šenově. Opět bude investorem Moravskoslezský kraj, Šenov zajistí kompletní přípravu stavby a bude se finančně podílet na nových chodnících, veřejném osvětlení a dalších objektech stavby,“ doplnil Podstawka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jiří Zerzoň

Štítky Moravskoslezský kraj, doprava, stavby, kruhový objezd

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Klimkovicích a v Rychvaldu přibudou kruhové objezdy. Přinesou plynulejší a bezpečnější provoz  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.