Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Oprava dálničního přivaděče zkomplikuje v říjnu dopravu v Bohumíně

Kvůli plánované opravě dálničního přivaděče, kterou chystá Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), se v Bohumíně na Karvinsku v říjnu zkomplikuje doprava. Stavební práce budou znamenat částečnou uzávěru napojení na dálnici D1, a osobní i nákladní automobily tak budou muset jezdit objízdnou trasou přes Starý Bohumín, kde je navíc zbrzdí semafor. Novinářům to dnes sdělila mluvčí radnice Jana Končítková.

"Už od poloviny letních prázdnin nabírají zpoždění řidiči směřující na Karvinou a zase zpět do Bohumína. ŘSD staví na výpadovce do okresního města v katastru Dolní Lutyně protihlukové zdi. Ve dvou úsecích řídí kyvadlový provoz semafory, což způsobuje zdržení," uvedla mluvčí.

Ke stavbě zdí ale od poloviny října přibude i rekonstrukce dálničního přivaděče. Od 14. do 20. října po něm auta neprojedou směrem od Polska na Ostravu, v opačném směru bude uzavřený od 21. do 26. října. Jde o úsek, který vede ulicí Souběžná od kruhového objezdu v Šunychlu až po kruhový úsek ve Starém Bohumíně.

Objížďka by za běžných okolností vedla Šunychelskou ulicí. V ní ale vodárenská společnost SMVaK mění potrubí a provoz tam musí řídit dočasné semafory. "Navrhli jsme proto objízdnou trasu přes Ovocnou ulici do Starého Bohumína, dále povede kolem nemocnice a po Slezské ulici, ulici Osvoboditelů a ulici Čs. armády ke sjezdu na dálnici. Policie si vymínila dočasné umístění semaforů v Šunychlu na křižovatce u restaurace Zlatý jelen,“ uvedl vedoucí odboru dopravy Pavel Vavrečka.

Mluvčí připomněla, že řidičům situaci zkomplikovaly i zářijové povodně, které zaplavily dálnici D1 u Starého Bohumína. "Velká voda zlikvidovala nedokončené protipovodňové zdi, které v těchto místech stavělo ŘSD. Podemlela podloží a pobořila hotové betonové bloky," řekla mluvčí.

Dálnici se podařilo částečně zprovoznit 23. září, od 1. října už je průjezdná bez omezení, řidičům opět začal sloužit sjezd na Bohumín. Až do konce září museli projíždět do města přes Vrbici, kde se v dopravní špičce tvořily kolony.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky ČR, silnice, stavby, správa, Bohumín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava dálničního přivaděče zkomplikuje v říjnu dopravu v Bohumíně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.