Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Autobusové stanoviště v Třinci bude po celý týden i o svátcích hlídat ochranka. Opatření má zvýšit bezpečnost

Bezpečnost na autobusovém stanovišti v Třinci na Frýdecko-Místecku od včerejška zajišťuje bezpečnostní agentura. Město za službu zaplatí ročně přes 1,1 milionu korun. Snaží se tak řešit problémy s bezdomovci i nepořádkem. Dosud na autobusovém stanovišti museli často zasahovat městští strážníci, řekl mluvčí magistrátu Stanislav Cieslar.

Zaměstnanci agentury budou mít na starosti zajištění bezpečnosti i ochranu majetku. Dohlížet budou na bezproblémové fungování čekárny na autobusovém stanovišti Frýdecká, včetně okolí budovy.

„S problematikou bezdomovectví se potýkají všechna větší města. Strážníci městské policie byli na autobusovém stanovišti prakticky nepřetržitě a my je potřebujeme i v jiných částech města, aby tam řešili problémy spojené s dopravou a veřejným pořádkem," uvedla primátorka Věra Palkovská (Osobnosti pro Třinec).

Pracovníci bezpečnostní agentury budou na autobusovém stanovišti po celý týden i o svátcích, a to od 09:00 do 21:00. O vánočních svátcích se bude doba ostrahy lišit. Smlouva s agenturou městu v případě potřeby umožňuje využít služeb ostrahy i mimo dohodnutý čas.

„Tímto krokem chceme zvýšit úroveň a kulturu cestování. Věřím, že přítomnost zaměstnanců ostrahy bude působit i preventivně," doplnila Palkovská. Město v budoucnu připravuje i úpravu autobusového stanoviště.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Infocentrum Třinec

Štítky ČR, správa, doprava, bezpečnost, Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Autobusové stanoviště v Třinci bude po celý týden i o svátcích hlídat ochranka. Opatření má zvýšit bezpečnost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.