Počasí dnes34 °C, zítra21 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Dopravní podnik Ostrava za 22 milionů korun upraví 11 zastávek, první je hotová

Dopravní podnik Ostrava (DPO) zmodernizoval tramvajovou zastávku Václava Jiřikovského v městské části Ostrava-Jih. Je tam nový přístřešek s lavičkami, opory ke stání, zábradlí nebo odpadkové koše. Letos chce takto DPO upravit postupně ještě dalších deset zastávek, celkem to přijde na 22 milionů korun. Novinářům to sdělila mluvčí firmy Tereza Šnoblová.

Generální ředitel a předseda představenstva DPO Daniel Morys uvedl, že práce budou pokračovat až do podzimu. "Modernizace vybavení 11 zastávek je prvním krokem, který je součástí komplexního plánu rozvoje zastávek MHD na další roky. Cílem modernizací je jednotný vzhled podle nového, unikátního městského standardu. Příští rok se chceme pustit do modernizace další série zastávek," uvedl Morys.

Modernizace letos čeká ještě zastávky Antonína Poledníka, Karpatská, Kpt. Vajdy, Úřad městského obvodu Jih, Sport aréna v Ruské ulici, Most Čs. armády, Hlavní třída, Dům Energetiky (všechny v obou směrech) a Hrabůvka Poliklinika a Hrabůvka kostel, obě ve směru do centra. "V rámci stavebních rekonstrukcí jde, mimo vybavení, především o bezbariérovost, zvýšení bezpečnosti a komfortu," uvedl Morys.

Modernizace zastávek se koordinují s dalšími pracemi v městských obvodech. "Součástí projektu je i odstranění svodidel, na kterém se už pracuje. Obyvatelé (Ostravy-)Jihu se ale mohou těšit i na osazení pásu rostlinami. Chceme, aby se lidé na Jihu cítili na veřejných místech dobře," uvedl starosta městské části Martin Bednář (ANO).

Náměstek ostravského primátora Břetislav Riger (Ostravak) uvedl, že pro město je klíčové mít nejen kvalitní síť MHD obsluhovanou moderními vozy, ale i kvalitně vybavené zastávky. "Na příští rok chystáme zahájení už dlouho očekávané modernizace významného přestupního uzlu Náměstí Republiky, připravujeme i rekonstrukci zastávky Dolní Vítkovice Hlubina, a to včetně podchodu," uvedl Riger.

V Ostravě je přes 670 zastávek. DPO spravuje pouze ty tramvajové, kterých je zhruba 100. "Autobusové a trolejbusové spadají pod město a jednotlivé městské obvody. I zde se chystají postupné modernizace vybavení podle nového městského standardu," uvedla Šnoblová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto DPO

Štítky ČR, MHD, stavby, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik Ostrava za 22 milionů korun upraví 11 zastávek, první je hotová  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.