Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Motocyklista se vážně zranil při nehodě na Frýdecko-Místecku

Vážné poranění utrpěl ve čtvrtek na Frýdecko-Místecku šedesátiletý řidič motocyklu jedoucí od obce Bílá ve směru na obec Ostravice. Zřejmě nezvládl řízení a v levotočivé zatáčce vyjel vpravo mimo silnici, kde narazil do skalnatého výčnělku. Okolnosti nehody šetří policie.

„Na místě zasahovaly všechny složky integrovaného záchranného systému. Motocyklista utrpěl zranění a skončil v péči záchranářů. Byl u něj nařízen odběr krve ke zjištění, zda nebyl v době nehody pod vlivem alkoholu či jiných návykových látek. V nemocničním zařízení později řidič motocyklu bohužel svým zraněním podlehl. Komunikace byla na nezbytně nutnou dobu v obou směrech uzavřena, následně byl provoz řízen kyvadlově,“ shrnula mluvčí policie Kateřina Kubzová.

Šedesátiletý muž byl v době příjezdu posádek při vědomí, prvotní vyšetření ukázalo podezření na poranění v oblasti zad a břicha. „Stav pacienta byl život ohrožující. Musel být uveden do umělého spánku, lékař mu zajistil dýchací cesty a umělou plicní ventilaci. Záchranáři podali potřebné léky, včetně transfúze plné krve. Zraněnému byl naložen krční límec a posádky jej uložily do podtlakové matrace. Po provedení všech potřebných úkonů byl pacient letecky přepraven do ostravského traumatologického centra,“ dodal tiskový mluvčí krajské záchranky Lukáš Humpl.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky zranění, okres Frýdek-Místek, silnice, pacient, Bílá, Ostravice, nehoda, integrovaný záchranný systém, motocykl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motocyklista se vážně zranil při nehodě na Frýdecko-Místecku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.