Počasí dnes32 °C, zítra26 °C
Pátek 21. června 2024  |  Svátek má Alois
Bez reklam

Vážná nehoda na Ostravsku si vyžádala tři zraněné. Cyklistka prudce odbočila a zkřížila cestu motorkáři

Ke střetu motocyklu s jízdním kolem došlo v sobotu večer v Polance nad Odrou. V kritickém stavu skončila nejen pětatřicetiletá cyklistka, ale také o čtyři roky mladší řidič motorky. Jeho sedmatřicetiletá spolujezdkyně utrpěla poranění trupu a končetin, byla však při vědomí a komunikovala.

Z dosud zjištěných informací podle policejní mluvčí Pavly Jirouškové vyplývá, že pětatřicetiletá cyklistka pochybila. Aniž by si před odbočením vlevo najela co nejvíce k levému okraji jízdního pruhu, zcela nepředvídatelně užila znamení o změně směru jízdy vlevo a náhle odbočila prudce doleva. Tím měla ohrozit za sebou jedoucího jednatřicetiletého motocyklistu i s jeho sedmatřicetiletou spolujezdkyní.

„Došlo ke střetu, při kterém utrpěli všichni účastníci nehody zranění, a to dva z účastníků vážná. Byli předáni do péče přivolaným zdravotníkům a transportováni do nemocnice. Ve zdravotnickém zařízení byl nařízen u řidičů odběr krve ke zjištění případného ovlivnění návykovými látkami. Událost si převzali ostravští kriminalisté, kteří zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti," doplnila Jiroušková.

Záchranáři ošetřovali tři osoby, které na zmíněných dopravních prostředcích cestovaly. „Cyklistka byla v kritickém stavu. Třicetiletý muž se rovněž nalézal v život ohrožujícím stavu. Oba utrpěli poranění hlavy a mozku, končetin. Posádky musely zajistit jejich dýchací cesty a převést je na umělou plicní ventilaci. Sedmatřicetiletá žena byla ošetřena s poraněními trupu a končetin, byla však při vědomí a komunikovala," uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Všechny pacienty uložili zasahující záchranáři do podtlakových matrací, podali jim nezbytné léky a po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče pak transportovali do traumatologického centra FN Ostrava. 

Ostravští kriminalisté v souvislosti s objasněním všech skutečností dopravní nehody hledají případné svědky, kteří zaznamenali jízdu cyklistky a motorkáře před nehodou nebo samotný nehodový děj.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS MSK

Štítky Ostravsko, záchranáři, nehoda, motorka, cyklistka, zranění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vážná nehoda na Ostravsku si vyžádala tři zraněné. Cyklistka prudce odbočila a zkřížila cestu motorkáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.