Počasí dnes18 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Obyvatele Ostravy čekají v létě omezení v MHD. Kvůli modernizaci ve městě přibude několik uzavírek

Obyvatelé Ostravy se v létě musí připravit na omezení v městské hromadné dopravě. Důvodem jsou dvě klíčové investice Dopravního podniku Ostrava (DPO), které ovlivní provoz MHD zejména na páteřní trase směrem do centra krajské metropole. Novinářům to sdělila mluvčí DPO Tereza Šnoblová. Stavby budou znamenat komplikace i pro řidiče.

Modernizace v ulici 28. října a na zastávce Karolina přinese uzavírky

Dopravní podnik chystá modernizaci tramvajové trati v ulici 28. října před Domem kultury města Ostravy a také úpravu zastávky Karolina. Mimo to se bude opravovat i parovod v Nádražní ulici. Od začátku července proto budou v daných úsecích silniční uzavírky a výluky v tramvajovém provozu. Například tramvaje mezi Porubou a centrem budou odkláněny přes Vítkovice.

„Uvědomujeme si, že letní stavby přinesou nepříjemná omezení na páteřní tramvajové trase v centru města. V letních měsících je ale MHD zatížena méně než v průběhu roku, a proto zásadní výluky směřujeme na toto období,“ řekl generální ředitel DPO a předseda představenstva Daniel Morys. Detailní informace o letním provozu MHD lze najít na webových stránkách dopravního podniku.

„Od 1. července do 16. srpna dojde k úplné silniční uzavírce ulice 28. října v úseku ulic Bozděchova a Na Jízdárně."

Při modernizaci v ulici 28. října, která má zajistit tišší provoz tramvají, se počítá s výměnou konstrukce tramvajové trati v délce přes 400 metrů. Nové bude i vybavení zastávky Krajský úřad. Náklady budou zhruba 80 milionů korun a dopravní podnik se snaží získat evropskou dotaci.

„Od 1. července do 16. srpna dojde k úplné silniční uzavírce ulice 28. října v úseku ulic Bozděchova a Na Jízdárně. Objízdná trasa individuální automobilové dopravy bude přes ulici Železárenskou a Výstavní. Tramvaje budou odkloněny přes Vítkovice. Ve vyloučeném úseku na ul. 28. října bude zajištěna náhradní autobusová doprava," uvedla mluvčí.

Speciální osvětlení na Karolině

Po úpravách zastávky Karolina se cestující dočkají rozšířeného zastřešení i většího přechodu pro chodce. Na zastávce bude podle mluvčí instalováno i speciální osvětlení, které má přispět k její vizuálně atraktivnější podobě. Náklady budou téměř 30 milionů korun.

„V úseku ulice Poděbradova a Na Karolině je plánována od konce července úplná silniční uzavírka do září. Objízdná trasa individuální automobilové dopravy povede po ulicích Těžařská a K Trojhalí. Po zahájení prací vzniknou provizorní tramvajová nástupiště v těsné blízkosti zastávky. O třech víkendech v září počítá dopravní podnik i s výlukami tramvajového provozu," řekla mluvčí. Autobusy číslo 21, 81 a 99 budou od 1. července zastavovat na provizorních nástupištích na ulicích Těžařská a Poděbradova.

Omezení v Nádražní ulici

Od 1. července do 1. září se pak v Nádražní ulici bude opravovat parovod mezi tramvajovou zastávkou Muglinovská a křižovatkou Nádražní a Myslbekovy ulice. Řidiči tak budou muset využívat objízdnou trasu po ulicích Suchardova, Sokolská třída a Muglinovská. V úseku mezi Dolem Jindřich a Hlavním nádražím bude fungovat náhradní autobusová doprava.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPO

Štítky ČR, správa, doprava, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obyvatele Ostravy čekají v létě omezení v MHD. Kvůli modernizaci ve městě přibude několik uzavírek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.