Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Sobota 10. srpna 2024  |  Svátek má Vavřinec
Bez reklam

Řidiče na Karvinsku čekají kvůli výstavbě protihlukových stěn omezení

S komplikacemi v dopravě musí v polovině prázdnin počítat řidiči cestující z Bohumína směrem na Karvinou a zpět. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) chystá stavbu protihlukových stěn podél silnice I/67 v katastru Dolní Lutyně, a to hned na dvou místech. Provoz budou dočasně řídit semafory. Novinářům to sdělila mluvčí bohumínské radnice Jana Končítková.

"Letošní rok je pro řidiče pohybující se na trase Bohumín – Dolní Lutyně a dále zkouškou trpělivosti. Od poloviny dubna do konce května popojížděli ulicí 1. máje ve Skřečoni, která motoristy navádí směrem na Karvinou. ŘSD v ní opravovalo povrch silnice a na semaforech si hlavně v dopravní špičce auta postála. Na obdobné martyrium se musejí řidiči připravit už zhruba za 14 dnů," řekla mluvčí.

Poslední červencový týden začne výstavba dvou protihlukových stěn v centru Dolní Lutyně nedaleko čerpací stanice a penzionu Lutena, od 8. srpna pak ŘSD začne budovat čtyři stěny v místech křížení silnice I/67 s ulicí U Nové cesty, tedy na hranici Bohumína.

"Zhotovitel stavby nás informoval, že po dobu výstavby budou nutná dopravní omezení, v obou uvedených úsecích musejí motoristé počítat s kyvadlovým provozem řízeným světly. Současně dojde k dočasnému zrušení autobusové zastávky V Polích, a to v obou směrech," uvedl vedoucí odboru dopravy bohumínské radnice Pavel Vavrečka. Dodal, že stavba čtyř stěn při vjezdu do Bohumína by měla skončit v závěru října, dvě stěny přímo v Dolní Lutyni budou hotové na konci listopadu.

Na menší omezení se řidiči už od pondělí musí připravit i v centru Bohumína. Město tam bude opravovat chodník v ulici 9. května směrem od bývalého autobusového stanoviště k obchodní zóně. Od 15. července do 9. srpna tam bude umístěn dočasný semafor. "Vzhledem k tomu, že jde o poměrně krátký úsek v délce asi 150 metrů, nepředpokládáme výraznější zdržení. Navíc práce provádíme v době letních prázdnin, kdy není provoz tak hustý,“ uvedl místostarosta Lumír Macura (SOCDEM).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ŘSD

Štítky ČR, automobilová, Karvinsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče na Karvinsku čekají kvůli výstavbě protihlukových stěn omezení  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.