Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

České dráhy a RegioJet posílí vlaková spojení na festival Colours of Ostrava, který začíná už ve středu

Dopravci České dráhy (ČD) a RegioJet (RJ) posílí vlakovou dopravu po dobu konání festivalu Colours of Ostrava. Dráhy ve středu vypraví mimořádný spoj Colours expres z Prahy do Ostravy, v neděli pak dva vlaky v opačném směru. Speciální noční vlaky dopravce vypraví také pro návštěvníky festivalu z Moravskoslezského kraje. Vyplývá to z tiskové zprávy Českých drah. RegioJet v reakci na zvýšenou poptávku navýší kapacitu stávajících spojů s Ostravou, podle provozních možností přidá další vozy, řekla mluvčí dopravce Alexandra Janoušek Kostřicová. Leo Express na dotaz ČTK neodpověděl. Festival se v Dolních Vítkovicích uskuteční 17. až 20. července.

Colours expres vyjede z pražského hlavního nádraží ve středu v 10:19, po cestě zastaví v Praze-Libni, Kolíně, Pardubicích a České Třebové, kde bude možné pouze nastoupit. Vystoupit mohou cestující v 13:40 na nádraží v Ostravě-Svinově, o osm minut později vlak jízdu zakončí na ostravském hlavním nádraží. Během jízdy si mohou cestující v Colours expresu vyměnit jízdenku za identifikační pásku a vyhnout se čekání před vstupem do areálu Dolních Vítkovic, kde se festival koná.

V opačném směru pojedou dva expresy. První z nich vyjede v neděli 21. července v 02:10 ze stanice Ostrava-střed, zhruba 300 metrů od areálu festivalu. V 02:15 do něj mohou přistoupit cestující na ostravském hlavním nádraží. Na pražské hlavní nádraží přijede v 06:34, po cestě bude možné vystoupit v Suchdole nad Odrou, Hranicích na Moravě, Přerově, Olomouci, Zábřehu na Moravě, České Třebové, Ústí nad Orlicí, Chocni, Pardubicích, Přelouči, Kolíně a v Praze-Libni.

Rychlejší ze dvou zpátečních expresů vyjede v 10:12 z ostravského hlavního nádraží, nástup bude možný také v 10:20 v Ostravě-Svinově. Po cestě do Prahy zastaví ještě v Hranicích na Moravě, Olomouci, Zábřehu na Moravě, České Třebové, Pardubicích, Kolíně a Praze-Libni a skončí na pražském hlavním nádraží v 13:34.

V době konání festivalu vypraví dráhy noční vlaky pro návštěvníky festivalu z Moravskoslezského kraje. Ve dnech 18. až 21. července pojedou vždy dva rozvozové vlaky v 00:39 a 02:39 ze stanice Ostrava střed ve směru do Opavy, dva do Návsí s odjezdy v 00:45 a 02:45 a dva také do Frýdlantu nad Ostravicí, které budou z ostravského hlavního nádraží vyjíždět v 00:50 a 02:35.

Ve všech speciálních vlacích bude podle mluvčího drah Filipa Medelského platit běžný tarif ČD se všemi slevami, vlaky ale budou povinně místenkové. Místenky si cestující mohou zakoupit pouze v e-shopu dopravce nebo v aplikaci Můj vlak. Spoje jsou viditelné ve všech vyhledávačích spojení, cestující je mohou najít například na portálu ČD Vlakem na výlet.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Colours of Ostrava

Štítky ČR, železnice, hudba, pop, Colours of Ostrava, Ostrava, České dráhy, RegioJet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České dráhy a RegioJet posílí vlaková spojení na festival Colours of Ostrava, který začíná už ve středu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.