Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Do Ostravy se chystá folklorní festival Folklor bez hranic. Představí 25 souborů z mnoha zemí Evropy

Folklorní festival Folklor bez hranic Ostrava v Ostravě představí soubory z Česka, Polska, Ukrajiny, Slovinska, Slovenska či Řecka. Akce se na několika místech moravskoslezské metropole uskuteční 12. až 16. srpna. Představení se budou konat především na ostravských náměstích, řekl ředitel festivalu Lukáš Pavlík.

Vstup je na všech náměstích zdarma, placený program je pouze na Slezskoostravském hradě. Pořadatelé průměrnou návštěvnost festivalu v posledních letech odhadují na 15 000 lidí.

„Ostravu roztančí a rozehraje přes 25 folklorních souborů. Pondělí 12. srpna bude již tradičně patřit zahajovacímu koncertu na Masarykově náměstí. Vystoupení bude předcházet průvod centrem města od zastávky Elektra na Masarykovo náměstí," uvedl Pavlík.

Následující den se soubory představí na Náměstí Ostrava-Jih. V dalších dnech pak na Mariánském náměstí v Mariánských horách a Alšově náměstí v Ostravě Porubě. „V pátek 16. srpna pak festival vyvrcholí programem na Slezskoostravském hradě," řekl. Dodal, že v rámci festivalového programu Spolu bez hranic i letos festival nabídne program seniorům v domovech Sluníčko, Slunečnice a Korýtko. „Dále navštívíme se soubory Centrum pro osoby se zdravotním postižením Čtyřlístek a Lázeňskou kolonádu Klimkovice," řekl.

Jedním z hlavních cílů festivalu Folklor bez hranic, který vznikl v roce 1998, je přiblížit folklor co nejširšímu ostravskému publiku, proto festival nezůstává na jednom místě a vydává se každý den do jiného městského obvodu. Za pět dní se tanečníci představí při tradičních vystoupeních na náměstích, navštíví ale také domovy pro seniory nebo centrum pro osoby se zdravotním postižením.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením Folkloru bez hranic Ostrava

Štítky Ostrava, festival, kultura, folklor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do Ostravy se chystá folklorní festival Folklor bez hranic. Představí 25 souborů z mnoha zemí Evropy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.