Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Ďurčo: Plán Liberty Ostrava je zcela nepřijatelný, o práci by přišly tisíce

Restrukturalizační plán hutní společnosti Liberty Ostrava označil předseda Odborového svazu KOVO Roman Ďurčo za zcela nepřijatelný. V podniku, který má zhruba 6000 zaměstnanců, by podle něj v souvislosti s poklesem výroby o 60 procent přišlo o práci 3000 lidí. Ďurčo to uvedl na síti X.

Liberty Ostrava chrání před věřiteli od loňského prosince moratorium vyhlášené soudem. Věřitelé, jichž je podle soudu více než 1300, ale musí schválit restrukturalizační plán, který firma nyní předložila. Podle něj Liberty počítá s poklesem výroby o 60 procent.

"Slibuje investice do společnosti, ale to je ve skutečnosti jen návrat malé části z mnoha miliard vyvedených majitelem z Ostravy v minulých letech. Podle prvotních informací z plánu pana (Sanjeeva) Gupty by se navíc plná výroba mohla rozjet až v příštím roce. Počet zaměstnanců by se snížil o více než 3000 a další tisíce lidí by přišly o práci v dodavatelských firmách. To není záchrana, ale totální destrukce ocelového srdce naší země!" napsal Ďurčo.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Liberty Ostrava

Štítky ČR, hutě, zaměstnanost, firmy, Liberty Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ďurčo: Plán Liberty Ostrava je zcela nepřijatelný, o práci by přišly tisíce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.