Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Sobota 14. září 2024  |  Svátek má Radka
Bez reklam

Svatováclavský hudební festival zahájí v sobotu akce pod širým nebem

Svatováclavský hudební festival, který se věnuje prezentaci staré a duchovní hudby, otevřou v sobotu dvě akce pod širým nebem. Konat se budou v Ostravě a na Hukvaldech na Frýdecko-Místecku. Nabídnou například klasickou hudbu, kabaret i folklor. Novinářům to za pořadatele řekla Nikola Plevová.

Program se bude konat na několika místech hukvaldského hradu, například v kapli či v přírodním amfiteátru. "Vystoupí Stadlerovo klarinetové kvarteto a Benda Quartet, těšit se zájemci mohou i na vtipnou hudebně-divadelní produkci Jonáš a tingltangl, na nový projekt tanečního souboru Hradišťan a aktivity pro děti," řekla.

Celý program vyvrcholí právě v amfiteátru, kde vystoupí Mladí brněnští symfonikové s Hradišťanem. Jejich nový hudební a taneční program Klíč od domova rozezní díla Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka, Vítězslava Nováka, Leoše Janáčka a Bohuslava Martinů. "Lidové motivy Čech, Moravy a Slezska se slijí do jednoho proudu hudebnosti našeho národa," uvedla za autory projektu Ladislava Košíková.

Zatímco na program na Hukvaldech si zájemci musí koupit vstupenku, v Ostravě je bezplatný. V Komenského sadech se představí cimbálová muzika Šmykňa. Velký koncert se uskuteční na Jiráskově náměstí. Bohemia Saxophone Quartet tam v programu Romantické nokturno zahraje skladby například Antonína Dvořáka, Bedřicha Smetany či Jaroslava Ježka.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Svatováclavský hudební festival

Štítky ČR, hudba, festival, Ostrava, Hukvaldy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svatováclavský hudební festival zahájí v sobotu akce pod širým nebem  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.