Počasí dnes16 °C, zítra14 °C
Úterý 22. října 2024  |  Svátek má Sabina
Bez reklam

Beskydy pro Jeseníky. Frýdek-Místek chystá benefici na pomoc lidem zasaženým povodněmi

V Národním domě ve Frýdku-Místku se už tento pátek uskuteční benefiční akce Beskydy pro Jeseníky na pomoc lidem, které zasáhly zářijové záplavy. Připravena budou hudební vystoupení na dvou scénách, návštěvníci ochutnají řadu regionálních potravin a užijí si další doprovodný program.

Frýdek-Místek podpoří Jesenicko, které vzpamatovává ze zářijových povodní. Popovodňová benefice potrvá téměř celý den. Město vybralo konkrétní příběhy z Jesenicka. Během celé akce budou lidé moci vhodit finanční obnos do kasičky nebo využít formu přispění prostřednictvím QR kódu.

„Jako rodilého Jeseničáka se mě po povodních začalo hodně lidí ve zdejším beskydském kraji ptát, jak by mohli pomoci. To bylo živnou půdou pro nápad uspořádat akci, kde bychom kousek Jesenicka přenesli sem, do Beskyd," uvedl dramaturg městské společnosti Kultura FM a iniciátor benefice Jan Ražnok.

Od pátečních patnácti hodin budou lidé moci navštívit Jesenický jarmark a podpořit tak prodejce a výrobce různých regionálních produktů a dobrot. „Pro děti bude připraven program v podobě dílniček, skákací nafukovací atrakce a zabaví je také hudebník a divadelník Milan Šťastný, jehož divadélko mohou děti znát z pohádkových cyklů, které Kultura FM pořádá," popsala mluvčí magistrátu Jana Musálková Jeckelová.

Hudební program poběží na dvou scénách. Na té folklorní v multifunkčním sále bude hrát lidová muzika, polky, valčíky, čardáše a lidé budou moci tančit. Vrcholem bude Cimbálová muzika Grunt z Opavska, připojí se také Lašský král s družinou Gigula, CM VChill, Jožka Giňa a kdokoliv, kdo si s sebou přinese hudební nástroj.

V sedm večer začnou koncerty na velkém sále, kde vystoupí rocková zpěvačka Tanja s kytaristou Citronu Pavlem Hanusem. Z Jeseníku přijedou stoner-metaloví Gillovi psi. Zahraje také Lenka Szabó Hrůzová s kapelou Logarytmy.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením Tanji Kauerové

Štítky Frýdek-Místek, Beskydy, Jeseníky, povodně, charita, pomoc, kultura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Beskydy pro Jeseníky. Frýdek-Místek chystá benefici na pomoc lidem zasaženým povodněmi  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.