Počasí dnes11 °C, zítra11 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Festival Beats for Love láme rekordy, v pátek přišlo 40 tisíc lidí. Umělci vystupují i se zdravotními problémy

Festival elektronické a taneční hudby Beats for Love v Dolní oblasti Vítkovic v Ostravě navštívilo v pátek více než 40 000 lidí, dosud nejvíce ze všech tří dnů. Ve čtvrtek bylo diváků zhruba 38 000, ve středu 34 000, uvedli pořadatelé. Policejní mluvčí Soňa Štětínská řekla, že policie dosud v souvislosti s festivalem nezaznamenala žádnou mimořádnou událost a na tak vysoký počet návštěvníků řešila minimum případů. Na festivalu dnes vystoupí například dvojice britských producentů Chase & Status a především hlavní hvězda letošního ročníku, francouzský DJ David Guetta.

Ředitel festivalu Kamil Rudolf uvedl, že přehoupnout se přes magickou hranici 40 000 návštěvníků je vždy příjemné. „A věřím, že v sobotu budeme atakovat i číslo, které začíná pětkou," uvedl Rudolf. Program na hlavní scéně Love je dnes podle organizátorů tak silný, že by mohl padnout návštěvnický rekord festivalu.

„Zpěvačka Becky Hill je totiž kometou letošního roku, když spolu s duem Chase & Status nahrála hit Disconnect. Střihnout si ho může i v Ostravě, právě Chase & Status totiž vystoupí hned po ní. A pak přijde na řadu zlatý hřeb programu, show francouzské superhvězdy Davida Guetty," uvedli pořadatelé. Guettu se jim podařilo získat skoro po osmi letech vyjednávání.

V pátek někteří umělci vystoupili i přes zdravotní problémy, například australský DJ ShockOne. Podle pořadatelů ho pohled na zaplněnou plochu pod pódiem přinutil vystoupit, i když místy seděl na barové židličce. „To jsou přesně příběhy, které náš festival dělají tak oblíbeným a povedeným. Pochopili bychom, kdyby ShockOne odmítl kvůli zdraví hrát, on ale přišel a doručil unikátní show," uvedl Rudolf.

Brit Will Atkinson zase odehrál svůj set s natrženým lýtkovým svalem, bouřící fanoušci podle něj vyhráli nad bolestí nohy. Z letadla do auta ho přitom pořadatelé museli převézt na vozíčku. „A Nizozemec Ferry Corsten označil areál v Dolních Vítkovicích za nejkrásnější areál, ve kterém kdy hrál. Od muže, který je na scéně od roku 1991, je to skvělá pochvala," uvedli pořadatelé.

Festivalové prohřešky

Štětínská řekla, že policie na festivalu řešila například několik fyzických napadení návštěvníků či ochranky, kde svou roli hrál alkohol. „Jistý mladík, rovněž posilněný alkoholem, neudržel rovnováhu a vně areálu upadl na kovové oplocení, které vyvrátil na parkující vozidla," uvedla mluvčí.

Jedna návštěvnice akce nechala v zaparkovaném autě krom jiného peněženku s několika sty korunami a platební kartou, u které měla lístek s PIN. „Neznámý pachatel vše při vloupání z vozidla odcizil a z karty vybral cca 300 korun," řekla Štětínská.

Policie prověřuje také jednání ženy a muže, kteří v areálu v nestřeženém okamžiku zřejmě ukradli odloženou kabelku. „Zadržela je na místě ochranka a dvojici, kdy oba byli za krádež již odsouzeni, nám předala. Zabýváme se i podvodem - dívka si přes sociální síť zakoupila vstupenku, při akreditaci na místě ale zjistila, že tato byla již vydaná někomu jinému," řekla mluvčí.

Za tři dny se policisté zabývali více než 100 přestupků na přilehlé frekventované silnici, kde je snížená rychlost jízdy. Nejčastěji šlo právě o překročení rychlosti. „Policisté řešili i 14 řidičů či provozovatelů, kteří neuhradili dříve uloženou pokutu," řekla Štětínská.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Beats for Love

Štítky hudba, festival, Beats for Love, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Festival Beats for Love láme rekordy, v pátek přišlo 40 tisíc lidí. Umělci vystupují i se zdravotními problémy  |  Kultura  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.