Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

V Beskydech se stále dá lyžovat, sněhu ale ubývá

I přes výrazné oteplení zůstávají některé lyžařské areály v Beskydech v provozu. Sněhu ale rychle ubývá a předpověď počasí podle provozovatelů není příliš příznivá. Sjezdovky nyní využívají hlavně studenti, kteří se účastní lyžařských kurzů, nebo děti na jarních prázdninách.

Vedoucí největšího lyžařského střediska v regionu Ski Bílá Jaroslav Vrzgula řekl, že se stále lyžuje na severní i jižní straně areálu. Sněhové podmínky jsou ale omezené. "Zatím jezdíme jak na lanovce, tak na kotvě za hotelem. Lanovku doufáme, že ještě chvíli udržíme. Kotva za hotelem je jen otázkou času, stačí nějaký déšť nebo ostřejší slunce a je konec. Kdyby nebyly kurzy, tak už ji pouštět nebudeme. V provozu máme asi 50 procent sjezdovek," uvedl Vrzgula.

Část areálu pod lanovkou by středisko chtělo udržet co nejdéle. "Jsou tady lyžařské kurzy, ještě budou další, takže to chceme udržet, ale předpověď počasí není veselá," podotkl Vrzgula. Meteorologové sice na víkend předpokládají ochlazení, nebude však výrazné a teploty se stále budou držet nad bodem mrazu. "Že by sněžilo nebo bylo pod nulou, se vůbec nedá očekávat. Příští týden mají prázdniny pro nás nejsilnější okresy, takže to je škoda. Vždycky to pro nás bývá nejsilnější prázdninový týden," podotkl Vrzgula.

V areálu v současné době leží od deseti do 30 centimetrů sněhu, ale lyžaři musí počítat s tím, že pokrývka není souvislá. "Jsou i fleky, to musím přiznat. Sjezdovku číslo jedna máme ještě jakžtakž, ale i tam, když rolba prohrábla, tak jsou hnědé fleky" doplnil Vrzgula.

V provozu je i další beskydský areál Ski Opálená v Pstruží. Situace je tam podobná. "V provozu stále jsme a budeme, dokud to ještě bude únosné. Sněhu ale ubývá. Přes den lidé ještě jsou, ve středu jsme zkoušeli večerní lyžování, ale návštěvnost nebyla nějak velká, prostě se lidem v tomto počasí moc nechce chodit lyžovat. Jsou teď hlavně děti, které mají prázdniny nebo školní kurzy," uvedl provozovatel střediska Petr Mikeska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Moravskoslezský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Beskydech se stále dá lyžovat, sněhu ale ubývá  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.