Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Kopřivnice připravuje v centru nové veřejné toalety, měly by se budovat v létě

Radnice Kopřivnice připravuje v centru nové veřejné toalety. Měly by se začít budovat v létě. Než se nové sociální zařízení otevře, budou moci lidé využívat kontejnerové toalety umístěné mezi kulturním domem a Základní školou dr. Milady Horákové, sdělila mluvčí kopřivnické radnice Lucie Macháčková.

Toalety budou přístupné denně od 08:00 do 20:00. Jejich každodenní úklid zajistí společnost Slumeko. „Dva kontejnery vybavené pisoáry, WC kabinkou a umyvadlem plus jedna mobilní toaleta pro vozíčkáře budou zprovozněny během tohoto týdne," uvedla Macháčková. Pronájem toalet je domluven na 200 dní.

„Jde o provizorní řešení, než budou hotovy nové veřejné záchody v kulturním domě. Kromě kontejnerových toalet mohou lidé využít WC na nedalekém městském úřadě nebo v sadu E. Beneše," uvedl vedoucí odboru majetku města Adam Ondrašík.

Veřejné toalety v kulturním domě vzniknou v suterénu budovy pod schody u březového háje v místech někdejšího výměníku. „Na pánském WC budou tři pisoáry a dvě kabiny, na dámském čtyři kabiny. K dispozici bude také WC pro tělesně hendikepované s přebalovacím pultem," uvedla Macháčková.

Před revitalizací centra města využívali lidé v Kopřivnici veřejné WC v komerčním objektu naproti hotelu Tatra. „Do něj se však dlouho neinvestovalo, a tak by si znovuotevření vyžádalo obrovské náklady ze strany města, kterému budova nepatří. Problém zde byl rovněž se zajištěním bezbariérovosti," uvedla mluvčí.

Nějakou dobu zkoušela radnice zpřístupnit veřejnosti záchody kulturního domu. „Toalety v kulturním domě jsou určeny pro návštěvníky tohoto zařízení a veřejný provoz se bohužel neosvědčil. Vedení organizace muselo řešit problémy s poničeným vybavením či nadměrným znečištěním. Navíc byly záchody přístupné pouze v provozní době kulturního domu," uvedl Ondrašík.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Město Kopřivnice

Štítky ČR, správa, služby, Kopřivnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kopřivnice připravuje v centru nové veřejné toalety, měly by se budovat v létě  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.