Počasí dnes31 °C, zítra21 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Budova bývalé školy v Ostravě má nové atrium, v areálu na Jihu vzniklo i veřejné workoutové hřiště

Budova bývalé Základní školy V Zálomu v nejlidnatějším ostravském obvodu Jih má nové atrium a v areálu vzniklo také workoutové hřiště pro veřejnost. V objektu někdejší školy má své zázemí několik spolků a institucí, řekla mluvčí radnice Bronislava Rudinská Supíková.

Samotný objekt se rekonstruoval před dvěma lety zhruba za 25 milionů korun a loni v létě tam byla dokončena také výstavba sportovního areálu pro Sbor dobrovolných hasičů Ostrava-Zábřeh. V budově má své sídlo například pobočka Střediska volného času Ostrava-Zábřeh, Křesťanské společenství Ostrava a druhým rokem také nejmladší pobočka Knihovny města Ostravy.

„Od začátku jsme z areálu chtěli vybudovat příjemné venkovní zázemí pro místní spolky i veřejnost. Plocha atria je osvětlená, aby se dala využít i ve večerních hodinách. Je také oplocená a bude i v budoucnu, na rozdíl od multifunkčního hřiště a parkoviště, které bude volně přístupné. Oba prostory jsou pod dohledem kamer napojených na městskou policii,“ řekl místostarosta Martin Kret (ANO).

Příští týden ve středu se v tamní knihovně chystá akce pro děti nazvaná Pevnost knihovna aneb Hledáme poklad a klíč od pevnosti. Program je součástí dvouměsíčního letního projektu Prázdniny na Jihu. „Jedná se o dobrodružné dopoledne pro malé i velké děti. Prostřednictvím her, soutěží, výtvarných aktivit a splněných úkolů budou aktéři získávat klíče od pevnosti, ve které je bude čekat překvapení a cílová odměna," uvedla mluvčí.

V knihovně se od jejího otevření zaregistrovalo 1250 čtenářů, kteří mají kromě samotné půjčovny k dispozici i přednáškový sál s kapacitou 35 až 40 lidí, ale také čítárnu nebo hrací koutek pro nejmenší děti.

Projekt Prázdniny na Jihu až do konce prázdnin nabízí každé všední dopoledne akce pro děti od sedmi do 14 let s trvalým bydlištěm v Ostravě-Jihu. Podrobnosti o projektu lze najít na webových stránkách, na akce není nutné se předem přihlašovat.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se souhlasem Ostravy-Jihu

Štítky Ostrava, Jih, správa, stavby, rekreace, volný čas, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budova bývalé školy v Ostravě má nové atrium, v areálu na Jihu vzniklo i veřejné workoutové hřiště  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.