Počasí dnes21 °C, zítra14 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V Porubě začala revitalizace druhého parku u kulturního domu Poklad. Děti potěší nové trampolíny

V ostravské městské části Poruba začala revitalizace druhého parku u rekonstruovaného Domu kultury Poklad, který je jednou z dominant této části krajského města. Náklady na jeho úpravu budou 11,4 milionu korun. Novinářům to ve středu sdělil mluvčí radnice Martin Otipka.

Kulturní dům z obou stran obklopují parky. Ten sousedící s Komenského ulicí má novou podobu od loňska, park u ulice Čs. exilu se upravuje nyní.

„Revitalizaci parku jsme potřebovali zkoordinovat s výstavbou parkovacího domu za druhým křídlem Pokladu. Čekali jsme, až město Ostrava pokročí s jeho výstavbou do té míry, abychom v parku mohli začít s pracemi," uvedla starostka Lucie Baránková Vilamová (ANO).

Parkové úpravy potrvají do podzimu, druhý parkovací dům by měl být zprovozněn koncem srpna. „Celá lokalita, která prochází proměnou už několik let, tak bude konečně dokončena a dostane nový impuls," doplnila starostka.

Zatímco první park, kterému dominuje kašna Vladislava Gajdy, slouží odpočinku, druhý se zaměří na aktivní pohyb. „V parku, který nyní revitalizujeme, bude díky třem sdruženým prostorům pro sport s pryžovým povrchem více sportovních a herních možností. První ocení spíše děti, protože tam najdou oblíbené trampolíny. Druhé hřiště s basketbalovým košem umístíme do rohu parku, aby případný hluk nerušil obyvatele okolních domů. Na třetí ploše budou pingpongové stoly a menší workoutová sestava na protažení. Součástí nové podoby parku budou samozřejmě lavičky, místo s posezením s šachovými stolky a pítko,“ řekla místostarostka Petra Brodová (ANO).

Proměna prvního parku skončila loni na jaře. Kolem vodního prvku je kruhový centrální prostor, na který navazují lavičky nebo pítko. Kromě hlavní trasy pro pěší park doplňují i mlatové stezky a lidé v něm najdou řadu míst k posezení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto se svolením městské části Poruba

Štítky Ostrava, park, příroda, stavby, revitalizace, Poruba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Porubě začala revitalizace druhého parku u kulturního domu Poklad. Děti potěší nové trampolíny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Ostravská Drbna - zprávy z Ostravy a Moravskoslezského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.